jueves , 30 noviembre 2023
Inicio - Sant Joan Actual - Compromís de Sant Joan ha proposat al ple un major ús del Valencià en les diferents festes del municipi: festes del Crist, Fogueres, Fabraquer i Benimagrell

Compromís de Sant Joan ha proposat al ple un major ús del Valencià en les diferents festes del municipi: festes del Crist, Fogueres, Fabraquer i Benimagrell

El mateix Reglament, aprovat per l’Ajuntament, de Normalització Lingüística del Valencià per al Municipi de Sant Joan es marca com a objectius fomentar l’ús del Valencià en tots els àmbits de la vida ciutadana. I actualment l’ajuntament no respecta ni la Constitució, ni l’Estatut ni el seu propi reglament.

Observem com les publicacions fetes per l’ajuntament, són íntegrament en castellà  i hem pogut comprovar com la comissió de festes i la junta de penyes, les comissions de festes de Fabraquer i de Benimagrell editen llibrets de festa íntegrament o majoritàriament en Castellà. El mateix Ajuntament editava i presentava el llibre commemoratiu dels 75 anys de Reines i Dames de les Festes del Crist, el 9 d’Octubre, i íntegrament en Castellà. En declaracions de Joan Ramon Gomis: “És una falta de respecte cap a les Santjoaneres i Santjoaners no usar l’idioma del nostre poble, que és l’idioma dels nostres pares i mares”.

Des de Compromís sabem de la importància que té el teixit social, cultural i festiu del nostre poble. Es important que aquestes entitats reben la ajuda econòmica de l’Ajuntament. Donat l’important i necessari esforç econòmic que fa el poble de Sant Joan per aquestes entitats, és imprescindible que els fem saber quina és la normativa amb l’ús i foment del nostre idioma. Joan Ramon Gomis ha continuat declarant: “resulta inconcebible que l’actual ajuntament del PP actue amb tan poca sensibilitat i empatia cap al nostre idioma. Se’ls omple la boca amb el desfasat “espanya una grande i libre” mentre desprecíen la cultura del seu propi poble”.

El Grup del PP va votar en contra de la moció presentada pel Grup Compromís per a fomentar unes festes més inclusives i amb més caràcter valencià.

—————————————————————————————————————————————–

Compromís de Sant Joan ha propuesto al Pleno un mayor uso del Valenciano en las diferentes fiestas del municipio: festes del Crist, Fogueres, Fabraquer y Benimagrell

El mismo Reglamento, aprobado por el Ayuntamiento, de Normalització Lingüística per al Municipi de Sant Joan se marca como objetivos fomentar el uso del Valenciano en todos los ámbitos de la vida ciudadana. Y actualmente el ayuntamiento no respeta ni la Constitución, ni el Estatut ni su propio reglamento.

Observamos como las publicaciones hechas por el Ayuntamiento, son íntegramente en castellano y les comissions de festes y la junta de penyes, les comissions de festes de Fabraquer y de Benimagrell editan llibrets de festa íntegramente o mayoritariamente en Castellano. El mismo ayuntamiento editaba y presentaba el libro conmemorativo de los 75 años de Reinas y Damas de les Festes del Crist, el 9 d’octubre, íntegramente en castellano. En declaraciones de Joan Ramón Gomis: “Es una falta de respeto hacia las Santjoaneres i Santjoaners no usar el idioma de nuestro pueblo, que es el idioma de nuestros padres i madres.

Des de Compromís sabemos de la importancia que tiene el tejido social, cultural y festivo de nuestro pueblo. Es importante que estas entidades reciban ayuda económica del Ayuntamiento. Dado el importante y necesario esfuerzo económico que hace el pueblo de Sant Joan por estas entidades, es imprescindible que les hagamos saber cuál es la normativa con el uso y fomento de nuestro idioma. Joan Ramon Gomis ha continuado declarando: “resulta inconcebible que el actual ayuntamiento del PP actúe con tan poca sensibilidad i empatía hacia nuestro idioma. Se les llena la boca con el desfasado “España una grande y libre” mientras desprecian la cultura de su propio pueblo”.

El Grupo del PP votó en contra de la moción presentada por el Grup Compromís para el fomento de unas fiestas más inclusivas y con más carácter valenciano.

 

Puedes ver también...

El polideportivo municipal de Sant Joan acoge la realización de las pruebas de aptitud física de la oposición para ser Policía Nacional

El municipio de Sant Joan d’Alacant acoge desde este lunes 20 hasta el miércoles 29 …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *