domingo , 16 enero 2022
Inicio - Sant Joan Actual - COMPROMÍS DEMANA L’APROVACIÓ DE LES ORDENANCES DE PROTECCIÓ ANIMAL I DE RESIDUS El

COMPROMÍS DEMANA L’APROVACIÓ DE LES ORDENANCES DE PROTECCIÓ ANIMAL I DE RESIDUS El

El portaveu adjunt de Compromís per Sant Joan, Sergio Agueitos, ha demanat esta setmana a l’equip de govern que impulse les consultes públiques de les ordenances que s’han treballat des de l’inici de la legislatura i que encara no s’han presentat al plenari per a ser aprovades.

El exregidor de l’àrea d’Urbanisme i Medi Ambient va treballar durant més d’un any en una reforma integral de l’ordenança sobre la tinència i protecció d’animals, un document actualitzat que recull les necessitats actuals i que dóna protecció no tan sols a gossos, sinó a gats i altres espècies.

Esta tasca d’actualització es va iniciar amb una ronda de contactes amb veterinaris del municipi i persones que voluntàriament alimenten gats al carrer, per a incloure un model de gestió de colònies felines que puga controlar l’augment de la seua població i regular esta situació que causa problemes de convivència entre veïns i veïnes. A més, les molèsties que els gats generaven a les zones escolars va ser decisiu per apostar per esta reforma amb urgència, per la qual cosa es va formar un grup de treball amb les regidores d’educació i salut, de residus i també amb la responsable de participació ciutadana.

Estes reformes quedaren enllestides a l’estiu de 2017 però, més de mig any des d’aleshores, l’actual direcció política no ha donat prioritat encara a l’aprovació d’ordenances que, entre altres qüestions, inclouen mesures dissuasives per a acabar amb els excrements de les mascotes als carrers, sancionar aquells propietaris que no les recullen i frenar la brutícia que tant de mal ocasiona al nostre municipi.

Agueitos insisteix que “cal donar prioritat a la seua aprovació, per tal d’aconseguir que en el primer semestre de 2018 Sant Joan compte amb una regulació modernitzada i actual en l’àmbit de la gestió dels residus, els animals i les zones verdes i d’esplai”.

Puedes ver también...

El Servicio al Ciudadano recorrerá de nuevo las calles de Sant Joan durante todo el 2022

Desde su puesta en funcionamiento en 2017 con seis desempleados de larga duración de más …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *