Compromís denuncia l’eliminació d’arbres als carrers de Sant Joan

Als últims mesos, l’Ajuntament de Sant Joan ha procedit a l’eliminació progressiva d’escocells i arbres en alguns dels carrers del municipi. L’últim cas s’ha donat al carrer Salvador Montesinos on s’ha retirat un total de 3 arbres i s’ha tapat els escocells, sense donar la possibilitat de substituir-los i plantar uns altres.

És per aquest motiu que Compromís Sant Joan ha registrat una queixa i demana urgentment que es replantege la reposició dels escocells i la plantació de nous arbres, a poder ser d’origen autòcton, ja que aquests carrers pateixen un dèficit de zones verdes i és necessari una política ambiental de recuperació del patrimoni natural i enverdiment dels carrers de Sant Joan.

Les actuacions de l’equip de govern tornen a prioritzar un model urbanístic desfasat que cimenta el territori. Exemples com els de l’aparcament del poliesportiu, la tala d’arbres als voltants de Palmeretes i Sant Antoni, la falta d’escocells en el nucli urbà o la poca inversió en zones verdes, se sumen a l’eliminació dels ja existents, decisions que no compleixen els criteris de sostenibilitat i que fomenten l’increment de la pols, els fums, el soroll i la brutícia.

“Hem de caminar cap a nuclis poblacionals més verds, perquè l’arbratge redueix les temperatures, protegeix de les radiacions solars, millora la qualitat de l’aire, mitiga la contaminació atmosfèrica i té un impacte positiu en la salut humana. Substituir-los per zones d’aparcament va en contra de tota lògica i política de prevenció davant la crisi climàtica que estem vivint” afirmen des de la formació.

Els estudis demostren que els espais verds i elements naturals tenen beneficis per a la salut de les persones, a més de reduir la calor ambiental fins a 5 graus o ajudar a mitigar la magnitud i freqüència de les inundacions. També contribueixen a disposar de zones més agradables i amables, fent que, fins i tot, augmenten el valor de les propietats de l’entorn.

No obstant això, l’Ajuntament sembla no tindre voluntat per a fer de Sant Joan un municipi més sostenible. Per això Compromís sol·licita que s’estudie la implantació i millora dels carrers del poble, especialment aquells que no compten actualment amb arbrat.

El portaveu del grup municipal, Sergio Agueitos, defensa que és necessari un vertader pla de transformació i innovació. “Si som capaços d’eliminar zones de cultiu o expropiar terrenys i habitatges per a construir carreteres per al vehicle privat, hauríem de ser capaços de fer-ho per a crear nous espais verds”.

—————————————————————————————————————————————–

Compromís denuncia la eliminación de árboles en las calles de Sant Joan

En los últimos meses, el Ayuntamiento de Sant Joan ha procedido a la eliminación progresiva de alcorques y árboles en algunas de las calles del municipio. El último caso se ha dado en la calle Salvador Montesinos donde se ha retirado un total de 3 árboles y se han tapado los alcorques, sin dar ninguna posibilidad de sustituirlos y plantar otros.

Es por este motivo que Compromís Sant Joan ha registrado una queja y pide urgentemente que se replantee la reposición de los alcorques y la plantación de nuevos árboles, a poder ser de origen autóctono, debido a que estas calles ya sufren un déficit de zonas verdes y es necesario una política ambiental de recuperación del patrimonio natural y enverdecimiento de las calles de Sant Joan.

Las actuaciones del equipo de gobierno vuelven a priorizar un modelo urbanístico desfasado que cimienta el territorio. Ejemplos como los del aparcamiento del polideportivo, la tala de árboles en los alrededores de Palmeretes y Sant Antoni, la falta de alcorques en el casco urbano o la poca inversión en zonas verdes, se suman a la eliminación de los ya existentes, decisiones que no cumplen los criterios de sostenibilidad y que fomentan el incremento del polvo, los humos, el ruido y la suciedad.

“Tenemos que caminar hacia núcleos poblacionales más verdes, porque el arbolado reduce las temperaturas, protege de las radiaciones solares, mejora la calidad del aire, mitiga la contaminación atmosférica y tiene un impacto positivo en la salud humana. Sustituirlos por zonas de aparcamiento va en contra de toda lógica y política de prevención ante la crisis climática que estamos viviendo” afirman desde la formación.

Los estudios demuestran que los espacios verdes y elementos naturales tienen beneficios para la salud de las personas, además de reducir el calor ambiental hasta 5 grados o ayudar a mitigar la magnitud y frecuencia de las inundaciones. También contribuyen a disponer de zonas más agradables y amables, haciendo que, incluso, aumenten el valor de las propiedades del entorno.

Sin embargo, el Ayuntamiento parece no tener voluntad para hacer de Sant Joan un municipio más sostenible. Por eso Compromís solicita que se estudie la implantación y mejora de las calles, especialmente aquellas que no cuentan actualmente con arbolado.

El portavoz del grupo municipal, Sergio Agueitos, defiende que es necesario un verdadero plan de transformación e innovación. “Si somos capaces de eliminar zonas de cultivo o expropiar terrenos y viviendas para construir carreteras para el vehículo privado, tendríamos que ser capaces de hacerlo para crear nuevos espacios verdes”.

Puedes ver también...

Los Reyes Magos entregarán en mano regalos a los niños y niñas de Sant Joan al acabar la Cabalgata

El Ayuntamiento y las entidades festeras recogerán del 2 al 4 de enero los juguetes …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *