Inicio - Sant Joan Actual - Compromís es presenta com la garantia d’un govern progressista a Sant Joan

Compromís es presenta com la garantia d’un govern progressista a Sant Joan

El candidat a l’Alcaldia de Sant Joan, Joan Ramon Gomis, s’ha presentat com l’alternativa més sòlida al govern entre el PP i el PSOE que s’ha repartit l’Ajuntament els darrers quatre anys

Compromís Sant Joan ha presentat la seua candidatura per a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig en un acte multitudinari que s’ha celebrat al pati del col·legi Crist de la Pau de Sant Joan al qual han assistit més d’un centenar de persones.

El candidat a l’alcaldia de la coalició valencianista, Joan Ramon Gomis, ha reivindicat la proposta de Compromís com la garantia que Sant Joan tindrà un govern progressista els pròxims quatre anys. Segons Gomis, “només un Compromís fort a l’Ajuntament garantirà que el Partit Popular i el Partit Socialista no reediten el pacte de govern de la vergonya en l’última legislatura marcada per les traïcions entre els socis i el transfuguisme de l’alcalde que s’han traduït en una paràlisi total de la gestió municipal”.

Davant de la crisi institucional i el desgovern que ha marcat els darrers quatre anys a l’Ajuntament de Sant Joan, Gomis ha reivindicat a Compromís com la garantia que Sant Joan reprenga la senda de la normalitat institucional “posant la política al servei de les persones i no al revés, com han fet el PP i el PSOE els darrers quatre anys” i ha recalcat que l’Ajuntament de Sant Joan no pot ser un “xiringuito” per a repartir-se cadires.

Joan Ramon Gomis ha afirmat que la diferència entre Compromís i aquests partits és que “nosaltres creiem que els serveis públics no són ni han de ser un negoci. Els serveis públics són un dret dels ciutadans que han de garantir qualitat de vida i el progrés de Sant Joan”. En aquest sentit, Gomis ha criticat durament la “mala gestió” del govern municipal de PP i PSOE en els habitatges de Nou Nazareth “amb els propietaris sense poder entrar a viure i esperant la cèdula d’habitabilitat” o amb el pàrquing de l’Ordana “que ha estat més de 15 anys tancat i que s’ha privatitzat en unes condicions lamentables per al poble de Sant Joan” i ha recordat que Compromís va apostar per “obrir el pàrquing amb una gestió pública”.

“Aquesta paràlisi ha afectat greument als santjoaners i santjoaneres en l’àmbit dels serveis socials on el regidor de torn ha deixat perdre una subvenció europea per a l’empresa municipal PYCSA de 200.000 euros per estar massa ocupat preocupant-se pel lloc que havia d’ocupar en la llista del PP”, ha apuntat el candidat de Compromís.

Entre les diferents propostes que s’han posat damunt de la taula no ha faltat la de fer arribar el TRAM a Sant Joan “amb una línia directa amb Alacant que ens connecte més ràpidament i millor que l’actual sistema de transport públic en autobús”. En aquest sentit, Gomis també ha recordat que Compromís ha demanat la creació d’una Entitat de Transport Metropolità de l’Alacantí que permeta gestionar tot el sistema de transport públic comarcal d’una manera integrada i més eficient.

El cap de llista per Compromís també ha reivindicat més recursos per a Sant Joan i ho ha lligat al “problema endèmic infrafinançament” que pateix el País Valencià. “Vora el 20% de la riquesa que generem se’n va fora i no retorna” i ha reclamat un sistema de finançament just que permeta a pobles com el de Sant Joan fer inversions públiques necessàries com “la coberta de l’autovia, la construcció d’un nou centre de salut i un nou centre de dia, crear un parc d’habitatge públic o millorar la xarxa de transport públic”.

En l’acte de presentació de la candidatura també ha intervingut la número dos de la llista Vèlia Planelles qui ha detallat els compromisos electorals de la coalició valencianista a Sant Joan, com les polítiques de proximitat que donen resposta a les necessitats de les persones “que som les que volem dur endavant des de la candidatura de Compromís”.

Planelles ha assegurat que amb Compromís “s’impulsarà la gratuïtat del servei de menjador escolar en tota l’etapa d’infantil i primària com ja ha proposat el candidat a la presidència de la Generalitat Joan Baldoví i també garantirem les aules de 2 anys a tots els centres educatius”. També ha defensat que Compromís “prioritzarà la despesa pública per a donar cobertura a les necessitats i drets bàsics de la ciutadania i que reduïsca la desigualtat. Per això impulsarem plans de formació específics adreçats als grups menys afavorits”.

A més, entre altres propostes, la número dos ha remarcat que s’impulsarà “l’actualització del catàleg municipal de béns protegits i un corredor verd que vertebre els camins històrics de Sant Joan que ens connecte, a peu i en bicicleta, amb la resta de la comarca”. En clau econòmica, la candidata de Compromís ha insistit en el fet que es treballarà per “impulsar l’activitat econòmica, la innovació, la formació laboral, la igualtat d’oportunitats i l’ocupació, fomentant les iniciatives privades lligades als sectors tecnològics i a les activitats en desenvolupament, eixamplant el clúster de la salut i dels serveis a les persones majors i també reforçant el comerç local de proximitat. Tot això centrant també els esforços en la creació de treball de qualitat per a la joventut lligada a l’educació universitària i la formació professional”.

Els assistents a l’acte de presentació de la candidatura de Compromís a Sant Joan també han tingut l’oportunitat d’escoltar la intervenció de la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Ofèlia Gimeno, qui ha defensat les polítiques en matèria de salut pública del govern del botànic, així com la intervenció de la número quatre de la candidatura, Carmen Terol, que ha conduït l’acte davant de més d’un centenar de persones entre veïnes, veïns, simpatitzants i companyes d’altres col·lectius de la comarca com Mutxamel, El Campello, Alacant o Sant Vicent, i que ha donat a conéixer les vint-i-quatre persones que integren la candidatura de Compromís Sant Joan:

1 Joan Ramon Gomis

2 Velia Planelles

3 Francesc Vicent Sala

4 Carmen Terol

5 Josep Torrubiano

6 Margarita Loreto García

7 Manuel Pérez

8 Alba Lledó

9 Cecili Monerris

10 Victoria Carrión

11 José Sala

12 María Teresa Pastor

13 Josep Rafael Pastor

14 Llum Sabater

15 Josep Llorenç Román

16 Inmaculada Ronda

17 Sergio Agueitos

18 Pepa Caturla

19 Albert Jesús Caturla

20 Isabel María Pastor

21 José Ramón Cuevas

22 (Suplent) Pilar Jiménez

23 (Suplent) Gustavo García

24 (Suplent) Josep Màrius Gomis

—————————————————————————————————————————————–

Compromís se presenta como la garantía de un gobierno progresista en Sant Joan

El candidato a la alcaldía Joan Ramon Gomis se ha presentado como la alternativa más sólida al gobierno entre el PP y el PSOE que se ha repartido el Ayuntamiento los últimos cuatro años

Compromís Sant Joan ha presentado la candidatura para las próximas elecciones municipales del 28 de mayo en un acto multitudinario que se ha celebrado en el patio del colegio Cristo de la Paz de Sant Joan al que han asistido más de un centenar de personas.

El candidato a la alcaldía de la coalición valencianista, Joan Ramon Gomis, ha reivindicado la propuesta de Compromís como la garantía de que Sant Joan tendrá un gobierno progresista los próximos cuatro años. Según Gomis “solo un Compromís fuerte en el Ayuntamiento garantizará que el Partido Popular y el Partido Socialista no reedite el pacto de gobierno de la vergüenza de la última legislatura marcada por las traiciones entre los socios y el transfuguismo del alcalde que se han traducido en una parálisis total de la gestión municipal”.

Ante la crisis institucional y el desgobierno que ha marcado los últimos cuatro años en el Ayuntamiento de Sant Joan, Gomis ha reivindicado que Compromís es la garantía de que Sant Joan retome la senda de la normalidad institucional “poniendo la política al servicio de las personas y no al revés, como han hecho el PP y el PSOE los últimos cuatro años” y ha recalcado que el Ayuntamiento de Sant Joan no puede ser un chiringuito para repartirse cargos.

Joan Ramón Gomis ha afirmado que la diferencia entre Compromís y estos partidos es que “nosotros creemos en que los servicios públicos no son ni tienen que ser un negocio. Los servicios públicos son un derecho de los ciudadanos que tienen que garantizar calidad de vida y el progreso de Sant Joan”. En este sentido, Gomis ha criticado duramente la “mala gestión” del gobierno municipal de PP y PSOE sobre las viviendas de Nou Nazareth “con los propietarios sin poder entrar a vivir y esperando la cédula de habitabilidad” o con el parking del l’Ordana “que ha estado más de 15 años cerrado y que se ha privatizado ante unas condiciones lamentables para el pueblo de Sant Joan” y ha recordado que Compromís apostó por “abrir el parking con una gestión pública”.

“Esta parálisis ha afectado gravemente a los vecinos de Sant Joan en el ámbito de los servicios sociales donde el concejal de turno ha dejado perder un subvención europea para la empresa municipal PICSA de 200.000 euros por estar demasiado ocupado preocupándose por el lugar que tenía que ocupar en la lista del PP” ha apuntado el candidato de Compromís.

Entre las diferentes propuestas que se han puesto encima de la mesa no ha faltado la de hacer llegar el TRAM en Sant Joan “con una línea directa con Alacant que nos conecte más rápido y mejor que el actual sistema de transporte público en autobús”. En este sentido, Gomis también ha recordado que Compromís ha pedido la creación de una Entidad de Transporte Metropolitano de l’Alacantí que permita gestionar todo el sistema de transporte público comarcal de una manera integrada y más eficiente.

Gomis también ha reivindicado más recursos para Sant Joan y lo ha ligado al “problema endémico de infrafinanciación” que sufre el País Valencià. El candidato de Compromís recordado que “alrededor del 20% de la riqueza que generamos se va fuera y no regresa” y ha reclamado un sistema de financiación justo que permita en pueblos como el nuestro hacer inversiones públicas necesarias como “la cubierta de la autovía, la construcción de un nuevo centro de salud y un nuevo centro de día, crear un parque de vivienda pública o mejorar la red de transporte público”.

En el acto de presentación de la candidatura también ha intervenido la número dos de la lista Vèlia Planelles quien ha detallado los compromisos electorales de la coalición valencianista en Sant Joan, como las políticas de proximidad que dan respuesta a las necesidades de las personas “que somos las que queremos llevar adelante desde la candidatura de Compromís”, ha asegurado.

Planelles ha asegurado que con Compromís “se impulsará la gratuidad del servicio de comedor escolar en toda la etapa de infantil y primaria como ya ha propuesto el candidato a la presidencia de la Generalitat Joan Baldoví y también garantizaremos las aulas de 2 años en todos los centros educativos”. También ha defendido que Compromís “priorizará el gasto público para dar cobertura a las necesidades y derechos básicos de la ciudadanía que reduzca la desigualdad, por lo que impulsaremos planes de formación específicos dirigidos a los grupos menos favorecidos”.

Además, entre otras propuestas, la número dos ha remarcado que se impulsará “la actualización del catálogo municipal de bienes protegidos y un corredor verde que vertebre los caminos históricos de Sant Joan que nos conecte, a pie y en bicicleta, con el resto de la comarca”. En clave económica, la candidata de Compromís ha insistido en que se trabajará para “impulsar la actividad económica, la innovación, la formación laboral, la igualdad de oportunidades y el empleo, fomentando las iniciativas privadas ligadas a los sectores tecnológicos y a las actividades en desarrollo, ampliando el clúster de la salud y de los servicios a las personas mayores, así como reforzar el comercio local de proximidad. Todo ello centrando también los esfuerzos en la creación de empleo de calidad para la juventud, ligada a la educación universitaria y la formación profesional”.

Los asistentes al acto de presentación de la candidatura de Compromís en Sant Joan también han tenido la oportunidad de escuchar la intervención de Ofèlia Gimeno, la Secretaria Autonómica de Salud Pública y del Sistema Sanitario Público, quien ha defendido las políticas en materia de salud pública del gobierno del Botànic, así como la intervención de la número cuatro de la candidatura, Carmen Terol, que ha conducido el acto ante más de un centenar de personas entre vecinas, vecinos, simpatizantes, compañeras y compañeros de otros colectivos de la comarca como Mutxamel, El Campello, Alacant o Sant Vicent, y que ha dado a conocer a las veinticuatro personas que integran la candidatura de Compromís Sant Joan:

1 Joan Ramon Gomis

2 Velia Planelles

3 Francesc Vicent Sala

4 Carmen Terol

5 Josep Torrubiano

6 Margarita Loreto García

7 Manuel Pérez

8 Alba Lledó

9 Cecili Monerris

10 Victoria Carrión

11 José Sala

12 María Teresa Pastor

13 Josep Rafael Pastor

14 Llum Sabater

15 Josep Llorenç Román

16 Inmaculada Ronda

17 Sergio Agueitos

18 Pepa Caturla

19 Albert Jesús Caturla

20 Isabel María Pastor

21 José Ramón Cuevas

22 (Suplent) Pilar Jiménez

23 (Suplent) Gustavo García

24 (Suplent) Josep Màrius Gomis

Puedes ver también...

Carolina Climent y Mari Carmen Salcedo son proclamadas Belleses del Foc 2024 de Sant Joan d’Alacant

Más de 500 personas asisten a la gala organizada por la Comisión de Hogueras en …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *