Els grups municipals de Podemos i Compromís han sol·licitat conjuntament un pla de gestió de l’arbrat de Sant Joan que també actue en la protecció de la biodiversitat urbana. Esta proposta s’ha presentat a la sessió plenària de maig amb l’objectiu de millorar la conservació dels espais verds i fer una anàlisi adequada de les actuacions de manteniment.
Arran de la poda excessiva que ha perjudicat alguns arbres del municipi i que s’ha dut a terme en una època poc idònia per a la biodiversitat de la zona, s’ha generat un malestar ciutadà que ha posat en qüestió les decisions sobre l’execució d’estes actuacions. És per este motiu que ambdues formacions han presentat una petició per tindre un control professional i acabar amb males praxis i la falta de criteri en la gestió de l’arbrat urbà, especialment respecte de la poda i la conservació de la biodiversitat.
En els últims anys, hi ha hagut un interés especial en la funció urbana de les zones verdes perquè, malauradament, les ciutats s’han convertit en el principal focus emissor de gasos d’efecte d’hivernacle. Tanmateix, pobles com el nostre són un element clau per a la lluita contra el canvi climàtic i, per açò, l’administració local ha de desenvolupar una gestió de l’ordenació de l’espai públic responsable, i apostar per un model més sostenible i amable amb la biodiversitat que ens envolta.
Les zones verdes ofereixen beneficis, tant per als cicles vitals de la biodiversitat urbana com per a les persones, perquè proporcionen ombra, ajuden a baixar la temperatura, són lloc de refugi per a moltes espècies, fan més amable l’espai públic i actuen de barrera acústica protegint-nos dels sorolls. No obstant això, l’Ajuntament de Sant Joan només disposa d’un únic document relacionat al respecte: l’ordenança reguladora de l’ús de parcs i jardins de l’any 1997.
D’esta manera, Compromís i Podemos han demanat també la creació d’una taula de treball on es puga convidar els experts professionals en la matèria i els tècnics municipals per tal de redactar el pla amb objectius de sostenibilitat i racionalitat. Un espai on arribar a un consens que atorgue les eines necessàries per a gestionar el patrimoni natural i protegir la biodiversitat de Sant Joan. A més a més, es pretén establir mecanismes de participació ciutadana i iniciar campanyes de divulgació i conscienciació per a la protecció del patrimoni verd.
—————————————————————————————————————————————–
Compromís y Podemos piden más control sobre la gestión del arbolado de Sant Joan
Los grupos municipales de Podemos y Compromís han solicitado conjuntamente un plan de gestión del arbolado de Sant Joan que también actúe en la protección de la biodiversidad urbana. Esta propuesta se ha presentado en el pleno de mayo con el objetivo de mejorar la conservación de los espacios verdes y hacer un análisis adecuado de las actuaciones de mantenimiento.
A raíz de la poda excesiva que ha perjudicado algunos árboles del municipio y que se ha llevado a cabo en una época poco idónea para la biodiversidad de la zona, se ha generado un malestar ciudadano que ha puesto en cuestión las decisiones sobre la ejecución de estas actuaciones. Es por este motivo que ambas formaciones han presentado una petición para tener un control profesional para acabar con la mala praxis y con la falta de criterio en la gestión del arbolado urbano, especialmente con respecto a la poda y la conservación de la biodiversidad.
En los últimos años, ha habido un interés especial en la función urbana de las zonas verdes porque, desgraciadamente, las ciudades se han convertido en el principal foco emisor de gases de efecto invernadero. Sin embargo, pueblos como el nuestro son clave en la lucha contra el cambio climático y, por este motivo, la administración local tiene que desarrollar una gestión de la ordenación del espacio público responsable y apostar por un modelo más sostenible y amable con la biodiversidad que nos rodea.
Las zonas verdes ofrecen beneficios, tanto para los ciclos vitales de la biodiversidad urbana como para las personas, ya que proporcionan sombra, ayudan a bajar la temperatura, son lugar de refugio para muchas especies, hacen más amable el espacio público y actúan de barrera acústica protegiéndonos de los ruidos. Sin embargo, el Ayuntamiento de Sant Joan solo dispone de un único documento relacionado al respeto: la ordenanza reguladora del uso de parques y jardines del año 1997.
De esta manera, Compromís y Podemos han pedido también la creación de una mesa de trabajo donde se pueda invitar a expertos profesionales en la materia y a técnicos municipales para redactar el plan con objetivos de sostenibilidad y racionalidad. Un espacio donde llegar a un consenso que otorgue las herramientas necesarias para gestionar el patrimonio natural y proteger la biodiversidad de Sant Joan. Además, se pretende establecer mecanismos de participación ciudadana e iniciar campañas de divulgación y concienciación para la protección del patrimonio verde.