viernes , 29 septiembre 2023
Inicio - Sant Joan Actual - Compromís insta a Conselleria de Sanitat a la construcció d’un nou Centre de Salut a Sant Joan

Compromís insta a Conselleria de Sanitat a la construcció d’un nou Centre de Salut a Sant Joan

La Secretària Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, ha visitat Sant Joan per conéixer de primera mà el desenvolupament de les obres d’ampliació del Centre de Salut i les implicacions que està tenint en les usuàries i usuaris del servei. 

El creixement de la població i l’envelliment de l’edifici actual han incrementat la necessitat de tindre un nou Centre de Salut a Sant Joan que oferisca un servei sanitari de qualitat, ja que l’actual va ser construït l’any 1985 i resulta obsolet i insuficient per a la població actual. 

És per això que el portaveu de Compromís Sant Joan, Sergio Agueitos, ha aprofitat la visita de la Secretària Autonòmica per traslladar-li la necessitat d’un nou centre més accessible a la població i continuar demanant que l’actual es reconvertisca en un centre d’especialitats, ja que la majoria d’estes consultes i tractaments es fan a la ciutat d’Alacant, amb dificultats d’accessibilitat per a moltes persones amb dolències o discapacitades. 

“El PSOE va anunciar en 2017 l’ampliació del Centre de Salut sense consultar a la resta de socis de govern, renunciant a la construcció d’un edifici nou, més cèntric i accessible. Això ha suposat que ara tinguem un edifici en obres al mateix temps que ha de seguir en funcionament, que alguns serveis s’hagen hagut de traslladar a l’hospital i que en els propers 2 anys les persones usuàries i treballadores hagen de suportar les molèsties de les obres” critiquen des de la formació. “Amb aquesta actuació s’agrava la dificultat per a accedir al nostre centre de salut, ja que s’ha llevat el pàrquing en favor de l’ampliació i no s’ha donat cap alternativa”. 

Per tot açò, des de Compromís es presentarà una proposta per al pròxim plenari en la qual s’insistirà, una vegada més, en la necessitat d’un nou Centre de Salut en els terrenys que s’havien disposat per a la seua construcció al costat del centre de majors, exigint també l’adequació de l’entorn de l’actual centre per millorar l’accessibilitat dels usuaris i usuàries mentre duren les obres.

Puedes ver también...

El PSOE califica los 100 primeros días del gobierno del PP como «improvisación»

Han transcurrido 100 días desde que el Partido Popular asumió el gobierno municipal en Sant …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *