martes , 6 junio 2023
Inicio - Mutxamel Actual - Compromís per Mutxamel presenta una moció per a rebaixar la barrera electoral

Compromís per Mutxamel presenta una moció per a rebaixar la barrera electoral

El ple de l’Ajuntament de Mutxamel aprova demanar al govern autonòmic la rebaixa de la barrera electoral a instàncies d’una moció de Compromís per Mutxamel.

 

El grup municipal Compromís per Mutxamel ha presentat una moció a l’Ajuntament perquè s’aprove la rebaixa de la barrera electoral del 5%. Moció que ha sigut aprovada per Compromís, PSOE, Guanyem, Unitat d’Esquerres, Gent d’ací, i amb el vot en contra del Partit Popular i l’abstenció de Ciudadanos.

Per a Compromís mantenir la barrera del 5% és perpetuar una anomalia democràtica que no es produeix en la resta de parlaments autonòmics i que només depèn de la Llei Electoral Valenciana. En la moció que es va presentar en l’últim ple es proposa canviar una situació que considerem injusta, per això es proposa rebaixar la barrera electoral del 5% al 3%, i també proposa l’obligació de fer candidatures paritàries i cremallera al 50%.

 

Lluis Pastor, portaveu del Grup Compromís per Mutxamel afirma “que el sistema electoral ha de garantir i permetre la pluralitat política de cada municipi, per això són nombrosos els ajuntaments del País Valencià que es sumen a altres organismes supramunicipals per a demanar la baixada de la barrera electoral del 5% al 3% i millorar el sistema democràtic, perquè no es torne a repetir el fet que, en més d’una ocasió, grups polítics s’han quedat sense representació a Les Corts amb més de cent mil vots rebuts.

Puedes ver también...

Compromís proposa connectar Sant Joan i Alacant en TRAM en un trajecte de 20 minuts

Joan Baldoví i Aitana Mas han presentat la proposta juntament amb Joan Ramón Gomis i …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *