lunes , 6 febrero 2023
Inicio - Mutxamel Actual - Compromís per Mutxamel: Seguim esperant el compliment de la declaració institucional signada per l’ús del valencià

Compromís per Mutxamel: Seguim esperant el compliment de la declaració institucional signada per l’ús del valencià

Al plenari de Novembre a instancia de Compromís, tots els grups van signar una declaració institucional per la Normalització lingüística. En la que van adquirir el compromís tots els membres de la corporació en complir-la.

A dia de hui, i encara de haver establit la necessària declaració no es compleixen ni en els mitjans mínims necessaris per a la correcta normalització lingüística. Com ara per exemple, rebre documents administratius en Valencià, ni ordenances, ni tampoc e-mails. A més als actes i cartells realitzats per l’Adjuntament no es realitzen en Valencià o apareix molt sotilment.

Compromís per Mutxamel sol·licitem rebre tota la documentació en Valencià tal i com es va establir en el Reglament de Normalització Lingüística que es va establir ja dèsset anys i en la posterior Declaració. Estes normes no estan respectant-se, menyspreant la llengua, sense donar-li el valor que esta mereix, i en tot el que esta representa.

Les administracions públiques hi són per a atendre les nostres necessitats i respectar els nostres drets com a ciutadans. Entre aquests drets, hi ha el de ser atès en la nostra llengua, com a oficial i pròpia del País Valencià.

Massa sovint hem deixat la nostra llengua a la porta d’aquestes entitats oficials. Ara podem canviar l’actitud i convertir-nos en ciutadans conscients que exerceixen els seus drets i són atesos com a tals, començant per la llengua.

Des de Compromís manifestem la necessitat, de que s’ incorpore a les administracions la nostra llengua, ja que representa l’eix integrador de la nostra    ciutadania en un marc d’assumpció pública del multilingüisme com a riquesa individual i social, amb totes les mesures necessàries per a garantir la llengua i la nostra cultura.

Puedes ver también...

La Concejalía de Educación desarrolla una campaña para luchar contra el absentismo escolar

El alumnado de Secundaria presenta 185 obras al concurso de carteles creado para difundir esta …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *