miércoles , 12 junio 2024

Compromís porta al plenari de Sant Joan la reforma de la Llei Electoral Valenciana

Els regidors de Compromís per Sant Joan presenten una moció demanant l’adhesió a la reforma de la Llei Electoral Valenciana. Un document que es troba tramitant-se a les Corts Valencianes i que inclou la rebaixa del llistó electoral al 3%, paritat en les candidatures, primàries, debats i unificar despeses de campanya.

Esta reforma és una reivindicació històrica que introduïx la rebaixa del 5% al 3% dels vots vàlids per a donar veu a les minories en l’hemicicle autonòmic o les llistes cremallera, a través de les quals se succeïsquen de forma alterna dones i homes en cada candidatura, una mesura clau per a aconseguir la igualtat efectiva de dones i homes. Així mateix, es planteja que les llistes siguen desbloquejades per a l’elector que vulga mostrar la seua preferència per un nombre limitat de candidats o candidates d’una mateixa candidatura.

D’altra banda, s’aposta per l’enviament postal centralitzat de paperetes i publicitat electoral, l’establiment d’un debat electoral en horari de màxima audiència en la primera cadena dels mitjans de comunicació de titularitat pública i l’ampliació del dret a participar de les eleccions tant a les persones migrants residents al nostre territori com a les persones majors de 16 anys.

A més a més, Compromís defensa un règim d’incompatibilitats que impedirà als regidors, regidores i càrrecs municipals ocupar al mateix temps un escó a les Corts Valencianes. “Considerem imprescindible l’eliminació de la barrera del 5% dels vots emesos que preveu l’actual Llei Electoral Valenciana, ja que constituïx el principal element distorsionador del nostre sistema electoral.

Així i tot, la paritat total, les primàries i les incompatibilitats són apostes per la regeneració democràtica i la igualtat que no podem continuar obviant”, ha explicat Agueitos.

Puedes ver también...

Compromís denuncia la falta de pressupostos municipals des de fa 3 anys, i alerta de les greus repercussions en l’economia municipal i la qualitat dels serveis públics municipals

El grup municipal de Compromís de Sant Joan denuncia el govern local per no presentar …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.