domingo , 24 septiembre 2023
Inicio - Sant Joan Actual - Compromís porta al plenari de Sant Joan la reforma de la Llei Electoral Valenciana

Compromís porta al plenari de Sant Joan la reforma de la Llei Electoral Valenciana

Els regidors de Compromís per Sant Joan presenten una moció demanant l’adhesió a la reforma de la Llei Electoral Valenciana. Un document que es troba tramitant-se a les Corts Valencianes i que inclou la rebaixa del llistó electoral al 3%, paritat en les candidatures, primàries, debats i unificar despeses de campanya.

Esta reforma és una reivindicació històrica que introduïx la rebaixa del 5% al 3% dels vots vàlids per a donar veu a les minories en l’hemicicle autonòmic o les llistes cremallera, a través de les quals se succeïsquen de forma alterna dones i homes en cada candidatura, una mesura clau per a aconseguir la igualtat efectiva de dones i homes. Així mateix, es planteja que les llistes siguen desbloquejades per a l’elector que vulga mostrar la seua preferència per un nombre limitat de candidats o candidates d’una mateixa candidatura.

D’altra banda, s’aposta per l’enviament postal centralitzat de paperetes i publicitat electoral, l’establiment d’un debat electoral en horari de màxima audiència en la primera cadena dels mitjans de comunicació de titularitat pública i l’ampliació del dret a participar de les eleccions tant a les persones migrants residents al nostre territori com a les persones majors de 16 anys.

A més a més, Compromís defensa un règim d’incompatibilitats que impedirà als regidors, regidores i càrrecs municipals ocupar al mateix temps un escó a les Corts Valencianes. “Considerem imprescindible l’eliminació de la barrera del 5% dels vots emesos que preveu l’actual Llei Electoral Valenciana, ja que constituïx el principal element distorsionador del nostre sistema electoral.

Així i tot, la paritat total, les primàries i les incompatibilitats són apostes per la regeneració democràtica i la igualtat que no podem continuar obviant”, ha explicat Agueitos.

Puedes ver también...

Las Juventudes Socialistas de Sant Joan d’Alacant se presentan con un equipo comprometido y listo para el cambio

El acto de constitución tendrá lugar el próximo jueves 7 de septiembre en la Casa …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *