Compromís pregunta a les Corts i a l’Ajuntament de Sant Joan per l’actual estat del projecte de construcció del Centre de Formació Professional per a Sant Joan

Davant les fortes retallades en serveis essencials que està portant a terme l’actual Govern del PP del Sr. Mazón, existeix una creixent preocupació pel futur del projecte d’un centre de Formació Professional a Sant Joan. En paraules de Velia Planelles: “Varem fer un gran esforç per tenir aquest centre a Sant Joan, un centre molt important per a la formació dels nostres joves en diferents rames professionals, que donaria més oportunitats de treball per a una generació jove que està patint nivells d’atur molts alts. Ara sospitem que aquest projecte podria abandonar-se, degut a les fortes retallades que està fent el PP”

L’any 2022 i dintre del Pla Edificant, aprovat per la Conselleria de Compromís del moment, es va aprovar la construcció d’un centre integral públic de formació professional (CIPFP), per a Sant Joan d’Alacant, que es convertiria en el segon centre per a la comarca de l’Alacantí, després del ja construït centre Canastell de Sant Vicent.

Eixe centre es construiria en el solar ocupat antigament per la residència “Temps Lliure” i el seu cost econòmic estava valorat en 10 milions d’euros. Un centre molt necessari per al nostre poble, donat que abraçaria 8 rames de FP no desenvolupades en els altres centres de FP del poble ni de la comarca.

El Diputat de Compromís a les Corts i portaveu en temes d’educació, Gerard Fullana, ha preguntat a la Conselleria d’Educació sobre l’estat del projecte. Al mateix temps, el Grup Municipal de Sant Joan també ha preguntat sobre el mateix a l’Ajuntament, En paraules de Joan Ramon Gomis: “volem recollir informació sobre si es troba com a un dels objectius de l’actual Conselleria o ha estat abandonat i retirat per a no fer-ho realitat. En el que portem d’any, dels 1.700 milions previstos per a inversions, només s’han gastat 5’7 milions, el 0’33%. Ens temem que se’ls gasten en espectacles improductius, en corregudes de bous i en autopublicitat electoral”

 

Puedes ver también...

La Casa de Cultura de Sant Joan recibe más de 765.000 euros de inversión para obras que permiten ampliar instalaciones para actividades

El Ayuntamiento actualiza la ordenanza sobre uso de espacios culturales y cambia la matriculación de …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.