miércoles , 21 febrero 2024
Inicio - Mutxamel Actual - Compromís presenta a Mutxamel la campanya “per un Finaçament Just”

Compromís presenta a Mutxamel la campanya “per un Finaçament Just”

Compromís per Mutxamel va presentar el dissabte 25 de novembre la campanya “Per un Tracte Just” de la mà de la regidora Conxi Martínez , el diputat nacional, Joan Baldoví, i el diputat provincial i regidor portaveu a Mutxamel, Lluís Miquel Pastor i Gosàlbez.

Lluís Pastor va carregar contra el PP i PSOE que han silenciat durant tants anys aquesta situació d’infrafinançament, i d’aquesta manera el que han propiciat és augmentar el deute del País Valencià i això fa, pel que fa a Alacant i els municipis del voltant, entre els quals es troba Mutxamel, que estiguem molt perjudicats i no podem invertir en infraestructures. Així va anomenar una sèrie de problemes que patim a Mutxamel i als pobles del voltant, la falta de un sistema de canonades que permetria aprofitar les aigües de la depuradora, que ara es perd al riu, i la dessaladora, que després de la inversió feta no beneficia els mutxamelers i mutxameleres. Amb un Finançament Just, podríem aconseguir el desdoblament de la CV-800 Mutxamel-Xixona i per tant que les nostres empreses foren més competitives amb una desconnexió millor amb l’autovia, i podríem tindre un millor transport públic amb la resta de municipis si connectaren amb el TRAM. Això sense comptar les necessitats que patim als centres d’atenció primària i als centres escolars per culpa d’un finançament que ens ofega, d’un maltractament sistemàtic que patim per part dels Pressupostos Generals de l´Estat, és a dir, per la inversió directa del Govern espanyol al País Valencià.

Tot seguit Baldoví va explicar que aquesta situació ja fa massa anys que es repetix, i any rere any, a més a més, estem per sota de la mitjana d’inversions en els pressuposts generals de l’estat i així costen a arribar infraestructures que afavoririen el turisme, motor econòmic, però també els productes valencians, si tinguerem unes connexions d’autovies sense haver de pagar i un corredor mediterrani ferroviari.

I malgrat tot això la força emprenedora dels valencians i valencianes fa que estem liderant les exportacions i que el nostre territori lidere en ocupació, fets que evidencien que Compromís i el govern del Botànic fan una gran gestió, sense una situació òptima per l’infrafinançament, per a millorar la vida de les persones. «Imagineu, si tinguérem unes inversions justes, que no seríem capaços de fer els valencians”.

Va remarcar que davant de la campanya “Tracte just” ens hem trobat discriminacions inexplicables, com el menyspreu per part del Ministeri d’Hisenda que tot i que ha reconegut que som el territori pitjor finançat, el ministre Cristóbal Montoro continua dient que plorem. Doncs bé no plorem, lluitem i la campanya del “Tracte Just”, de la coalició de Compromís, el que pretén és recolzar la reivindicació que milers de persones van portar als carrers de València el 18-N on reclamaven un finançament més just per al País Valencià, on van participar més de 60.000 persones.

Puedes ver también...

Mutxamel apuesta por la tecnología para dar a conocer el municipio en FITUR 2024

El Ayuntamiento ha presentado en el certamen una app que permite a los turistas conocer …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *