viernes , 22 septiembre 2023
Inicio - Sant Joan Actual - Compromís proposa la declaració d’especial interès municipal de la Sociedad Musical “La Paz” de Sant Joan

Compromís proposa la declaració d’especial interès municipal de la Sociedad Musical “La Paz” de Sant Joan

El grup municipal Compromís ha presentat una proposta que es debatrà en el pròxim plenari de l’Ajuntament en la qual es proposa que la Sociedad Musical “La Paz” de Sant Joan siga declarada com a activitat d’especial interès i utilitat municipal

La Sociedad Musical “La Paz” compta amb una llarga trajectòria d’implantació en el municipi i és una de les agrupacions musicals de referència del País Valencià. Ha obtingut nombrosos reconeixements com l’últim que va rebre la banda en el 133r Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, en el qual s’alçà amb el segon premi de la primera categoria. La seua participació en la vida festera i cultural de Sant Joan és constant i es tracta d’un moviment cultural cohesionador i participatiu.

La tradició musical popular valenciana materialitzada en les societats musicals és d’una singularitat excepcional i ja va ser declarada en 2018 per la Generalitat Valenciana com a Bé d’Interès Cultural Immaterial.

A més, la declaració que proposa Compromís permitiria aplicar un 95% de bonificació del pagament de l’IBI tal com reconeix la legislació estatal tributària, la qual cosa seria molt beneficiosa per a la SM “La Paz” i ajudaria a aquesta emblemàtica entitat a desenvolupar el seu paper social, educatiu i cultural en millors condicions. L’entitat va presentar ja fa un any la sol·licitud perquè se li fera tal reconeixement i així poder obtenir el benefici fiscal que els permet la llei, però no havien rebut resposta per part de l’equip de govern.

Sergio Agueitos, portaveu del grup municipal Compromís, ha declarat que “esta proposta, durant molt de temps no s’ha pogut valorar degut als plans d’ajust que patia el Consistori, però ara la situació és diferent. Proposem aquesta mesura que ajudarà la Sociedad Musical la Paz en el seu dia a dia i esperem comptar amb la celeritat de l’equip de govern per a la seua posada a disposició al plenari, a l’igual que la unanimitat en la seua aprovació, doncs és clara la important aportació de l’associació al municipi”.

 


 

El grupo municipal Compromís ha presentado una propuesta que se debatirá en el próximo pleno del Ayuntaiento en la cual se propone que la Sociedad Musical “La Paz” de Sant Joan sea declarada como actividad de especial interés y utilidad municipal

 

La Sociedad Musical “La Paz” cuenta con una larga trayectoria de implantación en el municipio y es una de las agrupaciones musicales de referencia del País Valencià. Ha obtenido numerosos reconocimientos como el último que recibió la banda en el 133 Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciudad de Valencia”, en cual se alzó con el segundo premio de la primera categoría. Su participación en la vida festera y cultural de Sant Joan es constante y se trata de un movimiento cultural cohesionador y participativo.

La tradición popular valenciana materializada en las sociedades musicales es de una singularidad excepcional y ya fue declarada en 2018 por la Generalitat Valenciana como Bien de Interés Cultural Inmaterial.

Además, la declaración que propone Compromís permitirá aplicar un 95% de bonificación del pago del IBI, tal como reconoce la legislación estatal tributaria, lo cual sería muy beneficioso para la SM “La Paz” y ayudaría a esta emblemática entidad a desarrollar su papel social, educativo y cultura en mejores condiciones. La entidad presentó hace ya un año la solicitud para que se le hiciera tal reconocimiento y así poder obtener el beneficio fiscal que les permite la ley, pero no habían recibido respuesta por parte del equipo de gobierno.

Sergio Agueitos, portavoz del grupo municipal Compromís, ha declarado que “esta propuesta, durante mucho tiempo no se ha podido valorar debido a los planes de ajuste que sufría el Consistorio, pero ahora la situación es diferente. Proponemos esta medida que ayudará a la Sociedad Musical La Paz en su día a día y esperamos contar con la celeridad del equipo de gobierno para su puesta a disposición del pleno, igual que la unanimidad de su aprobación, ya que es clara la importante aportación de la asociación al municipio”.

Puedes ver también...

Las Juventudes Socialistas de Sant Joan d’Alacant se presentan con un equipo comprometido y listo para el cambio

El acto de constitución tendrá lugar el próximo jueves 7 de septiembre en la Casa …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *