martes , 3 octubre 2023
Inicio - Sant Joan Actual - Compromís proposa l’obertura del pàrquing de l’Ordana i la peatonalització del carrer Mercat

Compromís proposa l’obertura del pàrquing de l’Ordana i la peatonalització del carrer Mercat

Més de deu anys després d’haver-se construït el pàrquing de l’Ordana, Compromís Sant Joan torna a reclamar la seua recuperació i obertura al mateix temps que proposa aprofitar el moment i recuperar els carrers com a espais amables per a les persones.

Sant Joan compta amb un pàrquing subterrani a la plaça de l’Ordana, amb una disponibilitat de quasi 300 places d’estacionament. Obrir aquest pàrquing suposaria la reducció del trànsit i l’estacionament a llocs com el carrer del Mercat, un carrer estret i saturat de vehicles durant les hores de major moviment del dia.

La peatonalització parcial del carrer Mercat en el seu tram entre el carrer La Moleta i l’avinguda La Rambla suposaria una millora en la qualitat de l’aire del nucli urbà de Sant Joan, una activació del comerç de la zona i una oportunitat per a retornar el carrer als vianants, fent-lo més accessible i agradable a l’hora de passejar.

“Si volem un poble amable i acollidor, hem de replantejar-nos la situació actual d’alguns carrers que resulten hostils i angostos. L’obertura del pàrquing de l’Ordana és una solució que, a més, donaria ús a una infraestructura creada fa molts anys i que cap alcalde s’ha interessat en recuperar”, ha declarat el portaveu de Compromís Sant Joan, Sergio Agueitos.

Per tal de reduir la contaminació acumulada en aquesta zona, es proposa establir al carrer Mercat un accés restringit per al seu veïnat, eliminar les places d’estacionament, ampliar voreres i adequar l’espai amb vegetació.

Després de rebre les demandes del veïns, veïnes i comerciants dels carrers que envolten el pàrquing de l’Ordana, des de Compromís es continuaran arreplegant les adhesions a esta proposta.

Per últim, Agueitos afirma que estenen la mà al govern municipal per a treballar una proposta el més inclusiva possible, sempre amb la visió de recuperar els carrers per a les persones. A més, exigiran que en els propers pressupostos municipals es destinen partides per a materialitzar estes millores tan necessàries. 

 

 


 

Más de diez años después de haberse construido el parking de l’Ordana, Compromís Sant Joan vuelve a reclamar su recuperación i apertura, al mismo tiempo que propone aprovechar el momento y recuperar las calles como espacios amables para las personas.

Sant Joan cuenta con un parking subterráneo en la Plaza de l’Ordana, con una disponibilidad de casi 300 plazas de aparcamiento. Abrir este parking supondría la reducción del tráfico y el aparcamiento en lugares como en la calle del Mercado, una calle estrecha y saturada durante las horas de mayor movimiento del día.

La peatonalización parcial de la calle del Mercado en su tramo entre la calle La Moleta y la Avenida La Rambla, supondría una mejora en la calidad del aire del núcleo urbano de Sant Joan, una activación del comercio de la zona y una oportunidad para devolver la calle a los viandantes, haciéndolo más accesible y agradable a la hora de pasear.

“Si queremos un pueblo amable y acogedor, hemos de replantearnos la situación actual de algunas calles que resultan hostiles y angostas. La apertura del parking de l’Ordana es una solución que, además, daría uso a una infraestructura creada hace muchos años y que ningún alcalde se ha interesado en recuperar”, ha declarado el portavoz de Compromís Sant Joan, Sergio Agueitos.

Con tal de reducir la contaminación acumulada en esta zona, se propone establecer a la calle del Mercado un acceso restringido para sus vecinos, eliminar las placas de aparcamiento, ampliar las aceras y adecuar los espacios con vegetación.

Después de recibir las demandas de los vecinos, vecinas y comerciantes de las calles que rodean el parking de l’Ordana, desde Compromís se seguirán recogiendo las adhesiones a esta propuesta.

Por último, Agueitos afirma que tienden la mano al gobierno municipal para trabajar una propuesta, lo más inclusiva posible, siempre con la visión de recuperar las calles para las personas. Además, exigirán que en los próximos presupuestos municipales se destinen partidas para materializar estas mejoras tan necesarias.

Puedes ver también...

El equipo de gobierno hace balance de los 100 primeros días de mandato

El ayuntamiento logra una subvención de fondos europeos de 1’6 millones de euros para modernizar, …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *