viernes , 2 diciembre 2022
Inicio - Sant Joan Actual - Compromís torna a demanar una correcta actuació sobre l’arbrat de Sant Joan

Compromís torna a demanar una correcta actuació sobre l’arbrat de Sant Joan

Una vegada més, les santjoaneres i santjoaners han vist com els arbres d’alguns dels carrers del seu poble han patit podes especialment agressives, com ha ocorregut al carrer Doctor San Miguel de Tarazona, Pintor Manuel Baeza Gómez o el carrer del Mercat.

Aquestes actuacions se sumen a altres que ha realitzat aquest Ajuntament als últims mesos que posen en qüestió l’actual tractament del patrimoni natural santjoaner. A més, és cridaner que la poda es faça ara a finals d’estiu i d’arbres que no generaven cap problema ni als vianants ni a les edificacions del voltant.

Davant aquesta situació, Compromís ha presentat un altre prec que se suma a les explicacions i mesures que el grup municipal porta mesos presentat amb l’objectiu de millorar la conservació dels espais verds i fer una anàlisi adequada de les actuacions de manteniment. A més de denunciar l’estat d’alguns arbres, com alguns oms de l’avinguda de la Rambla, o l’eliminació progressiva d’escocells, com els del carrer Salvador Montesinos on es van retirar un total de 3 arbres sense donar la possibilitat de substituir-los i plantar uns altres.

Compromís recorda que en maig ja va sol·licitar conjuntament amb el grup Podemos un pla de gestió de l’arbrat de Sant Joan arran de la poda excessiva que va perjudicar alguns arbres del municipi. Unes actuacions que s’havien dut a terme en una època poc idònia per a la biodiversitat de la zona i que van generar un malestar ciutadà, a més de posar en qüestió les decisions sobre l’execució d’aquestes intervencions.

D’altra banda, en reiterades ocasions s’han presentat sol·licituds de xicotetes inversions que no es realitzen per la inexistència d’un pressupost aprovat. Cal recordar, per exemple, la renovació de nínxols del cementeri de Sant Joan, el pàrquing de l’Ordana  o l’aire condicionat de la Casa de Cultura. Cada setmana es troba un cas diferent que demostra la importància de l’aprovació d’aquest document.

L’últim cas ha sigut la porta del pipicà de Maigmona, que porta trencada des de fa més d’un any i ha sigut objecte de xicotetes reparacions per impossibilitat d’adquirir i instal·lar una nova. Actualment torna a estar trencada i el deteriorament s’ha ampliat a la resta de la tanca, que compta amb forats pels quals es poden escapar els gossos. És per això que també s’ha demanat el manteniment d’aquest espai com més prompte possible.

El portaveu de Compromís, Sergio Agueitos, lamenta que el govern PSOE-Cs estiga immers en batalles constants de supervivència política i estafe a la ciutadania amb la seua paràlisi constant. “Sant Joan necessita un govern valent i eficaç que no els insulte cada dia i que treballe per traure al poble de la paràlisi institucional i econòmica en la qual es troba”, afirma Agueitos.

—————————————————————————————————————————————–

Compromís vuelve a pedir una correcta actuación sobre el arbolado de Sant Joan

Una vez más, se ha podido comprobar cómo los árboles de algunas de las calles de Sant Joan han sufrido podas especialmente agresivas, como ha ocurrido en la calle Dr. San Miguel de Tarazona, Pintor Manuel Baeza Gómez o la calle del Mercat.

Estas actuaciones se suman a otras que ha realizado este Ayuntamiento en los últimos meses que ponen en cuestión el actual tratamiento del patrimonio natural santjoaner. Además, es llamativo que la poda se haga ahora a finales de verano y de árboles que no generaban ningún problema ni a peatones ni a las edificaciones próximas.

Ante esta situación, Compromís ha presentado otro ruego que se suma a las ya registradas con el objetivo de mejorar la conservación de los espacios verdes y hacer un análisis adecuado de las actuaciones de mantenimiento. Además de denunciar el estado de algunos árboles, como los olmos de la avenida de la Rambla, o la eliminación progresiva de alcorques, como los de la calle Salvador Montesinos, en la que fueron retirados tres árboles sin dar la posibilidad de sustituirlos y plantar otros.

Compromís recuerda que en mayo ya solicitó, conjuntamente con el grupo Podemos, un plan de gestión del arbolado de Sant Joan debido a la poda excesiva que perjudicó algunos árboles del municipio. Actuaciones que se llevaron  a cabo en una época poco idónea para la biodiversidad de la zona y que llegaron a generar un gran malestar ciudadano, poniendo en cuestión las decisiones sobre su ejecución.

Por otro lado, en reiteradas ocasiones se han presentado solicitudes de pequeñas inversiones que no se realizan por la inexistencia de un presupuesto aprobado, como por ejemplo la renovación de nichos del cementerio de Sant Joan, el parking de l’Ordana o el aire acondicionado de la Casa de Cultura. Cada semana hay un caso diferente que demuestra la importancia de la aprobación de este documento.

El último caso ha sido la puerta del pipicán de la Maigmona, que lleva rota desde hace más de un año y ha sido objeto de pequeñas reparaciones por imposibilidad de adquirir e instalar una nueva. Actualmente vuelve a estar rota y el deterioro se ha ampliado al resto de la valla, que cuenta con agujeros por los que los perros pueden escaparse. Es por eso que también se ha pedido el mantenimiento de este espacio lo antes posible.

El portavoz de Compromís, Sergio Agueitos, lamenta que el gobierno PSOE-Cs esté inmerso en batallas constantes de supervivencia política y estafe a la ciudadanía con su parálisis constante. “Sant Joan necesita un gobierno valiente y eficaz que no los insulte cada día y que trabaje para poner fin a la desgestión institucional y económica en la que se encuentra”, afirma Agueitos.

Puedes ver también...

La Junta de Penyes organiza la II edición de la campaña «Tenemos un juguete para ti»

Un año más, la Junta de Penyes Cristo de la Paz de Sant Joan d’Alacant …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *