domingo , 28 mayo 2023
Inicio - Sant Joan Actual - Compromís vol abordar polítiques per una alimentació més sana i de qualitat

Compromís vol abordar polítiques per una alimentació més sana i de qualitat

Menjadors escolars ecològics, un Consell Municipal format per consumidores, productores i distribuïdores per implementar una política alimentària saludable, fomentar el consum de proximitat o l’impuls de polítiques per assegurar l’alimentació sana de les famílies són algunes de les pretensions que Compromís té per al poble de Sant Joan.

El grup municipal ha presentat una proposta per incloure el nostre municipi a la xarxa de ciutats per l’agroecologia, un projecte que busca intercanviar coneixements, experiències i recursos per respondre a les necessitats sobre temes específics com l’accés a l’alimentació sana i de qualitat per a famílies de baixos ingressos, la governança alimentària o el balafiament d’aliments.

L’alimentació és un dels temes quotidians que més preocupa a la ciutadania. Per això, són molts els veïns i veïnes que opten per l’autoconsum o la compra de productes en cooperatives, tendes o mercats agroecològics que garantixen un producte de qualitat, menys processat, que generen menys residus i que respecten les condicions laborals dels treballadors i treballadores, el territori i és just amb els productors i productores.

El regidor de Compromís, Sergio Agueitos, argumenta que ‘cal nodrir-se d’experiències exitoses d’altres municipis per començar a contribuir en la construcció d’un sistema alimentari sostenible que siga inclusiu, que minimitze els residus i conserve la biodiversitat al mateix temps que s’adapta i mitiga els impactes del canvi climàtic’.

Són ja moltes les ciutats que estan impulsant polítiques destinades al bé comú, a garantir la sostenibilitat, reduir la contaminació, millorar la democràcia, la cultura o la salut de la ciutadania. Sant Joan no és un gran municipi productor d’aliments, però sí que és un de consum molt rellevant i necessita una governança alimentària inspirada en una visió oberta, transparent, sostenible, participada i de protecció i foment dels productes de proximitat i agroecològics.

‘La millora de la vida de la gent en este àmbit és una responsabilitat que han anat assumint ciutats com València, i Sant Joan no pot romandre aliena a estes polítiques que beneficien directament la salut de les persones’, assegura Agueitos. 

Puedes ver también...

El PP de Sant Joan recuperará Protección Civil para aumentar la seguridad en situaciones de emergencias

Santi Román: “El PSOE no ha hecho nada por promover la seguridad ciudadana y la …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *