viernes , 22 septiembre 2023
Inicio - Sant Joan Actual - CONCENTRACIÓ PER CONDEMNAR ELS ÚLTIMS ASSASSINATS MASCLISTES QUE ES VAN COBRAR LES VIDES DE DUES XIQUETES DE CASTELLÓ

CONCENTRACIÓ PER CONDEMNAR ELS ÚLTIMS ASSASSINATS MASCLISTES QUE ES VAN COBRAR LES VIDES DE DUES XIQUETES DE CASTELLÓ

La violència de gènere i masclista ha posat fi a la vida de dues xiquetes a la Comunitat i dues dones més fora d’ella. L’Ajuntament de Sant Joan s’ha sumat a la convocatòria de la FVMP i del Consell i ha dut a terme una concentració per mostrar la seua condemna i repulsa enfront d’aquests assassinats.

NP-26/09/2018.- Dimarts passat 25 de setembre es va viure un dimarts negre després de concloure el dia amb la confirmació de les terribles notícies que informaven de quatre assassinats masclistes a Espanya. A primera hora del matí es coneixia el terrible assassinat de dues xiquetes a Castelló a mans del seu pare. Després de la qual cosa, el Consistori d’aquesta ciutat convocava un minut de silenci i dos dies de dol oficial. Tot seguit, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, al costat del Consell, establia concentracions en els municipis de la Comunitat Valenciana.

Sant Joan d’Alacant s’ha unit a aquesta protesta contra la violència masclista i, igual que la resta d’ajuntaments, ha cridat a la concentració enfront de les seues portes. Així doncs, a les 12 hores del migdia d’avui dimecres 26 de setembre s’ha produït la concentració. També en aquest acte s’ha recordat a altres dues víctimes, dues dones, una de Granada i una altra de Bilbao que van ser assassinades per les seues exparelles.

Amb aquests quatre crims, el dia d’ahir es va convertir en un dimarts negre en el qual es van evidenciar les pitjors conseqüències de la violència masclista. Per això s’ha dut a terme aquesta concentració de protesta, en la qual s’ha fet visible la posició del municipi amb una pancarta, darrera de la qual s’han situat representants polítics i la regidora d’igualtat, Clara Rodríguez ha destacat en el seu discurs «la necessitat de tornar a fer pública una mostra de rebuig que, per desgràcia, últimament s’estan produint de forma massa habitual, la qual cosa ens ha de posar en alerta i ens indica que des dels poders públics alguna cosa no estem fent bé en el foment de la igualtat«. També ha fet una crida al conjunt de la ciutadania perquè «reflexionem sobre que societat estem construint i que treballem per bandejar les actituds violentes en les nostres vides«.

Per la seua banda, l’alcalde, Jaime Albero, també ha apuntat la necessitat de «treballar de forma constant i contundent contra la violència masclista. Des de tots els àmbits i sempre en coordinació entre administracions, serveis i forces i cossos de seguretat i en col·laboració amb la societat en el seu conjunt, aconseguint compromisos per evitar que situacions com les viscudes ahir no tornen a ocórrer«.

Després del discurs de la regidora i l’alcalde s’ha guardat un minut de silenci per les víctimes de la violència masclista. El silenci que s’ha trencat amb un aplaudiment de les persones que han assistit a la concentració.

Puedes ver también...

Las Juventudes Socialistas de Sant Joan d’Alacant se presentan con un equipo comprometido y listo para el cambio

El acto de constitución tendrá lugar el próximo jueves 7 de septiembre en la Casa …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *