viernes , 1 diciembre 2023
Inicio - Sant Joan Actual - El dia per a l’eliminació de la violència contra les dones es commemorarà amb diferents activitats

El dia per a l’eliminació de la violència contra les dones es commemorarà amb diferents activitats

La regidoria d’igualtat ha programat diferents activitats, en coordinació amb altres àrees i departaments, per arribar a diferents públics, en la sensibilització contra la violència de gènere i masclista

Les activitats que s’han programat per programar la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, es presenta, com el passat any, amb accions de diferent índole. «S’ha treballat per a això de forma transversal amb altres àrees, ja que aquest és un dels principis clau que regeixen la igualtat» ha apuntat la regidora de l’àrea, Clara Rodríguez.

En aquest sentit, els actes abasten els àmbits educatiu, cultural i la infància. Des de cultura es va programar i es va inaugurar el passat divendres «l’exposició «La Soledad» del Grup Independent de Pintores de Benidorm. I el pròxim divendres 23 de novembre tindrà lloc l’obra de teatre «Nora» amb dues passades. Una al matí per a l’alumnat dels instituts i una altra a la vesprada per al públic general. En tots dos casos, l’entrada és gratuïta» segons ha explicat Rodríguez.

D’altra banda, Jorge Payá, jurista especialista en violència de gènere i masclista, donarà una conferència sobre aquesta violència, el dimecres 21 de novembre a les 20 hores al centre cultural. Mentre que l’endemà, tindrà lloc l’activitat per a xiquets i xiquetes a la biblioteca. Aquesta activitat, organitzada conjuntament per igualtat i la biblioteca consistirà en un microconcert a càrrec de La Chica Charcos. L’aforament per a aquesta actuació està tancat a unes 70 persones i es completarà per ordre d’arribada a la biblioteca municipal. L’edil assenyala que «és important sensibilitzar en aquests temes des de la infància i s’ha apostat per una activitat molt divertida i nova que, això sí, encara que és gratuïta, requereix invitació prèvia, ja que l’aforament és limitat«.

Finalment, els actes institucionals contra la violència de gènere i masclista seran el divendres 23 i el diumenge 25. «L’acte institucional serà, com sempre, a les 12 hores enfront de la porta de l’Ajuntament. Com és habitual, es farà lectura pública de la declaració institucional i, igual que l’any passat, s’ha convidat a participar a l’alumnat de secundària. En aquesta ocasió es farà una «roda d’homes per la igualtat» en la qual participaran joves dels nostres instituts» ha explicat la regidora d’igualtat.

L’acte central contra la violència de gènere serà a l’auditori de la casa de cultura, el 25 de novembre a les 19 hores i en ell es convidarà al públic a reflexionar sobre la necessitat de lluitar contra la violència de gènere i masclista en totes les seues formes i es comptarà amb les dones de l’orfeó. Per això, la regidora ha volgut mostrar el seu «agraïment més sincer a la Societat Musical La Pau i a l’Orfeó perquè, una vegada més, s’han brindat a formar part d’aquest acte sense dubtar-ho, sumant-se així també a fer visible la lluita contra la violència de gènere«.

Tota aquesta programació es completarà amb la instal·lació d’una exposició col·lectiva de murals que han realitzat els centres educatius d’infantil i primària que tindrà lloc en el hall de la Casa de Cultura des del divendres 23 al matí. Així com de la instal·lació de diferents vinils, en diferents edificis públics amb missatges sobre violència de gènere i masclista, per conscienciar i sensibilitzar en aquesta qüestió. I per últim, es difondrá un vídeo que ha estat gravat per la regidoria d’igualtat, per concienciar en matèria de micromasclismes.

 

Puedes ver también...

El polideportivo municipal de Sant Joan acoge la realización de las pruebas de aptitud física de la oposición para ser Policía Nacional

El municipio de Sant Joan d’Alacant acoge desde este lunes 20 hasta el miércoles 29 …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *