Inicio - Mutxamel Actual - “els objectius clars és el que no te el PP, les urgències són moltes però resoltes, molt poques.”. nos confirma LLuís Pastor Candidat a l’alcaldia de Mutxamel per Compromís.

“els objectius clars és el que no te el PP, les urgències són moltes però resoltes, molt poques.”. nos confirma LLuís Pastor Candidat a l’alcaldia de Mutxamel per Compromís.

1.- Cual es tu valoración de la gestión política llevada a cabo, en este caso, por el Partido Popular,..?

Imagine que durant l’entrevista repetiré en diverses ocasions el marc que ha enquadrat aquests quatre anys al PP. Falta de Gestió. Per tant i reconeixent que alguna cosa s’ha fet, no serem exagerats en les nostres percepcions, t’he de dir que no prou, dins de les possibilitats que ha tingut aquest govern.

Hi ha problemes, que podem considerar ja històrics, que el PP no ha tingut la capacitat d’abordar i si han estat abordats no han estat resolts.

Alguns exemples, Museu Arcadi Blasco, Biblioteca de l’Pl. Russafa, obertura i urbanització del carrer Enric Valor, Urb. Colada de Cantalar, Polígon Els Plans, Resolució de la urbanització del carrer Miguel Alcaraz (Mercadona), reparcel·lació del carrer Jiménez Vargas, Centre de dia Ravel, connexió i serveis de les Urbanitzacions, Mobilitat, això només pel que fa infraestructures, imagina la llista en molts més temes. Un llarg ròssec de qüestions incapaços, des del govern del PP, de solucionar en temps i forma.

2.- Crees que se han solucionado los problemas que han planteado los vecinos en estos cuatro años,..?

Al nostres parer no i vivim a Mutxamel, cosa que em fa pensar que una gran majoria de la gent que aquí vivim i paguem els nostres impostos, no estarà molt d’acord amb la resposta rebuda a les necessitats de les persones per el PP. Es resposta calcada de 2015, quatre anys després estem igual que estàvem.

3.- Educación, Servicios Sociales, Desempleo ¿en qué áreas habría que invertir más, según tu criterio,..?

Tot va de la mà i forma part del benestar de les persones. Comença a ser lamentable l’estat de les instal·lacions educatives al nostre municipi. El pla EDIFICANT de la Generalitat posarà fi a aquesta demanda, que governs anteriors del PP no han estat capaços d’abordar.

Segons l’estudi de l’Associació estatal de directors i gestors de Serveis Socials, a nivell d’Espanya, estem en el grup dels municipis de despesa pobre (menys de 50 euros per habitant), que més podem dir. I per la desocupació t’assegure que molt d’esforç per la implantació d’empreses, excepte el fet per la proposta de Compromís de l’espai Coworking, no es fan.

Concretant la resposta, en totes aquestes àrees es necessari invertir i treballar a consciència, per que d’elles, com t’he dit, depèn el benestar de les persones.

4.- Comercio local, crees que se hace lo suficiente para su incentivación y desarrollo o habría que invertir más?

Sens dubte l’esforç i treball del govern municipal ha d’anar encaminat a la promoció, modernització i ajudes a la formació i desenvolupament del comerç que aquí s’instal·la. És una part fonamental dins del desenvolupament i la convivència d’un municipi. No és cert que Compromís s’oposés al nou mercat municipal, com el PP s’ha entestat a repetir, sinó tot el contrari. Ara bé, ni les formes, ni la planificació del projecte de futur per al mercat i en general per al comerç de proximitat, del nostre municipi, ens han convençut des que vam entrar.

No es tracta de gastar i aquí queda la placa de la inauguració amb el nom de l’alcalde de tal o qual cosa, es tracta de treballar i ser capaços de fer rendible social i econòmicament, segons el cas, els projectes que s’emprenen.

5.- Cada vez hay más partidos que se presentan a las elecciones municipales, por lo tanto sacar mayorías cada vez será más difícil, se supone que habrá que pactar,…¿ Crees que esta división en la sociedad es buena,..?¿que mejora la gobernabilidad municipal,..?

Aquesta pluralitat és la que socialment es reflecteix a les institucions i per descomptat que és bona. Però també advertir que el compliment d’un programa per una partit, ha d’anar acompanyat de grans dosis de sentit comú, treball, consens i per descomptat l’aportació del ciutadà i ciutadana en el disseny i prioritats del municipi. Et puc dir que la participació dels veïns, tampoc és la gran aposta del PP.

6.- ¿Crees que la oposición ha hecho su trabajo?

 Compromís t’assegure que si. En les paraules de la meva intervenció en la presa de possessió vaig parlar de consens entre els grups polítics per afavorir el benestar, fer de Mutxamel un referent comarcal, en definitiva de millorar la vida de les persones que hi vivim. Et puc dir que consens i acords hi ha hagut més que mai, una altra qüestió és la capacitat per dur a terme aquests consensos i acords del PP.

7.- ¿Qué urge más actualmente en el pueblo?,..

Creació d’ocupació, serveis públics, foment del comerç de proximitat, condicionament del nucli antic, neteja i recollida de residus, infraestructures … la llista t’assegure que ocuparia diverses pàgines. Tot això denota la manca de gestió de l’actual govern. Planificació, gestió i objectius clars és el que no te el PP, les urgències són moltes però resoltes, molt poques.

8.- ¿En que estado se encuentra el PGOU,..?,..¿habrá desarrollo sostenible o desarrollo sin más?

Diverses reunions és cert que hem tingut per a la implementació al PGOU de mesures, com el de zones inundables, que van ser requerides per la Conselleria.

Ara bé, l’important és destacar la manca d’intenció d’anteriors governs perquè Mutxamel tinga un pla de creixement lògic i sostenible.

A l’espera estem de notícies. Amb això et dic que ens sembla lamentable que el 2019 la manca de gestió faça que seguim sense saber que futur urbanístic li espera al nostre municipi.

 9.- Mutxamel prácticamente carece de un tejido industrial sólido,…¿cómo se podría mejorar esta carencia de empresas en el pueblo,…?

Tenim el polígon industrial Riodel i el desenvolupament de la zona industrial dels Plans (estancada). ¿S’ha fet alguna gestió i promoció d’aquestes zones industrials per part dels anteriors governs del PSOE i PP?. A la consulta feta a la pàgina de IVACE de la Generalitat, es troba situat Riodel, però amb la fitxa buida. Repeteix, ¿s’ha preocupat algú a posar en valor els avantatges, d’aquest polígon ?, NO.

Sembla no tenir molt interès per a l’actual govern del PP el teixit industrial i els llocs de treball que això podria suposar.

Millorar en aquesta qüestió és posar-se a treballar en la recerca d’empreses que vulguen treballar a Mutxamel i gestionar, si és possible, ajudes fiscals i impositives per fer el marc més atractiu, que t’assegure que ja ho és (bona connexió i accés).

 10.- ¿Qué medidas se pueden tomar para evitar los problemas actuales con las empresas de limpieza y recogida de basura,.. ¿revisar los contratos o cambiar la ley de contratación,..?

No sembla lògic que el plec tècnic per a la contractació d’una empresa marque un preu de contracte i l’empresa que s’ho queda faça una baixada important sobre el preu, això d’entrada no sembla ser bo. Així la repercussió en la neteja dels nostres carrers mai serà la que volem. Cal revisar els criteris de valoració de les ofertes, això pel que fa a la llei. Actualment, per aquesta qüestió, el personal de neteja d’edificis públics està passant per una situació que de cap manera és admissible, el pagament de les seves nòmines.

On s’hauria d’incidir és en la vigilància i fiscalització dels treballs de neteja i recollida de residus. I aquí sí que entra el govern PP que no ha sabut, una vegada més, gestionar aquesta àrea, amb els resultats que tots els veïns i veïnes hem patit, carrers bruts, excrements per les voreres …. Des d’aquí volem demanar una mica de civisme a aquelles persones que no l’exerceixen. Drets i deures hem de tenir-los tots i totes.

Puedes ver también...

ARIADNA ARROYO, GIMNASTA DEL CLUB GIMNASIA RÍTMICA MUTXAMEL, CLASIFICADA PARA EL CAMPEONATO NACIONAL BASE

El pasado 9 de marzo, se celebró en el polideportivo de Ontinyent, la Fase Autonómica …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *