viernes , 29 septiembre 2023
Inicio - Mutxamel Actual - HOMENAJE COMPOSITOR MÚSICA FESTERA EN EL PASSEIG DE LA FESTA Y XXVI CONCIERTO DE MÚSICA FESTERA. ALBORADA EN HONOR A “EL SALVADOR”.

HOMENAJE COMPOSITOR MÚSICA FESTERA EN EL PASSEIG DE LA FESTA Y XXVI CONCIERTO DE MÚSICA FESTERA. ALBORADA EN HONOR A “EL SALVADOR”.

Con motivo de la Festividad de El Salvador, este sábado 4 de agosto se procederá al homenaje en el Passeig de la Festa del compositor de Música festera. Este año ha recaído en el compositor Miquel Morales Climent- compositor, director y músico multinstrumentista. Actualmente es director de la Unió Musical l’Aurora de Sella, él será el encargado de dirigir el XXVI Concierto de Música Festera en la Casa Cultura. La entrada es libre y gratuita, limitada al aforo del local, y el acto dará comienzo a las 20:15h.

A las 24:00 horas tendrá lugar en la Av. Carlos Soler la Alborada en honor a “El Salvador”.

 Bibliografía: Miquel Morales Climent.

Compositor, director i music multinstrumentista.

 Naix a Barcelona el 1982, encara que de molt petit es trasllada a Sella. Amb 7 anys entra contacte amb la Unió Musical l’Aurora, i dos anys després comença a tocar el clarinet a la banda. Estudia amb Miquel Àngel Mas a l’escola de música de l’Aurora i cursa el Grau Elemental per lliure al conservatori Oscar Esplà d’Alacant. Amb 13 anys es matricula al conservatori Pérez Barceló de Benidorm, on obté el títol de Grau Mitjà en l’especialitat de clarinet amb professors com Pedro Salinas o Jose Miguel Moyá. En aquest mateix conservatori cursa el Grau Elemental de violí.

 Amb només 19 anys -resulta ser l’alumne més jove- participa en cursos de direcció de banda i orquestra “Vila de Mutxamel”, impartits pels mestres Juan Antonio Espinosa i Francisco Cabrelles.

 Amb 20 anys es trasllada a Barcelona per estudiar música moderna al Taller de Músics, amb mestres de la talla de Vicenç Martín i Joan Chamorro. Amb aquest últim cursa tot el programa d’estudis. En aquest període Miquel comença a incorporar-se professionalment al món de la música treballant per a la companyia Alexia en l’espectacle “Pequeña historia del Jazz” , representat a escoles de tota Espanya i exercint de professor de llenguatge musical i clarinet a l’escola de música ” Virginia Blanch” de Barcelona.

 En tornar a Sella, el 2006, dirigeix la banda juvenil i exerceix de professor de llenguatge musical i vent-fusta a l’escola de la Unió Musical l’Aurora on l’any 2011 entra com a director titular de la banda fins a l’actualitat i amb la que ha actuat a llocs com el ADDA o el “Palau de les Arts Reina Sofia” i amb la que obté un 2on premi al ” Certamen Provincial ” de 4ta categoria celebrat a Calp el passat 26 de Febrer de 2017.

 Apren a tocar de forma autodidacta els saxos , el piano , la percussió i el baix electric. Tocant aquest ultim funda el grup de música moderna Komfusió amb el que enregistra 2 cd ( Retrobem els origens i Un poble de cançons) amb el segell discogràfic Mesdemil .

 L’any 2013 es matricula en el curs de composició per a bandes simfòniques i música de cinema de Càlig impartit pel mestre Óscar Navarro on comença a compondre per a grans formacions.

 Al juliol de 2016 i 2017 va estar becat per a la realització d’un màster en composició i direcció al Berklee College of Music de València, coordinat pels mestres Gregory Fritze i Rafa Sanz-Espert.

 El passat 9 d’octubre( 2016) presenta el CD monogràfic de la seva obra “De poble; música i mestre” a l’Auditori de la Vila Joiosa, gravat per la Unió Musical l’Aurora de Sella al maig del mateix any per l’equip mòbil de “Bandística”. A mes la seva obra ” Alejandro Magno” ha estat enregistrada per la ” Banda Marcial de Gueifaes” ( Portugal) el passat 2017.

 Actualment perfecciona la seva faceta de compositor amb Saül Gómez i Oscar Navarro i en el poc temps que fa que compon per a grans formacions, la seva música ha estat interpretada per més de 30 societats musicals, entre les quals destaquen la Banda Municipal d’Alacant, les 2 bandes de Agost juntes( Verge de la Pau/ Unió Musical) , i la Unió Filharmònica d’Amposta al ” mano a mano” de 2015″ .

Puedes ver también...

5 oros para el Club de Taekwondo Orhum Tao de Mutxamel

Éxito rotundo para el Club de Taekwondo Orhum Tao de Mutxamel en la última jornada …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *