domingo , 24 septiembre 2023
Inicio - Sant Joan Actual - La fi de les “ajudes a dit” de la Diputació fa recuperar 140.000 euros per a Sant Joan

La fi de les “ajudes a dit” de la Diputació fa recuperar 140.000 euros per a Sant Joan

El passat mes de maig, PP i PSOE van arribar a un acord per crear una línia de subvencions nominatives que feia un repartiment a dit dels diners públics a ajuntaments afins. Tot açò en detriment de les subvencions sostenibles, que sí que es repartixen amb criteris objectius.

Este moviment incomplia l’acord al qual s’havia arribat per unanimitat a la Diputació i concretament afectava Sant Joan negativament: perdria 140.000 euros en subvencions . Compromís va considerar esta decisió un moviment caciquil i es posicionà clarament en contra.

“Durant dos mesos ens hem mantingut ferms demanant igualtat de tractament per a tots els pobles i avisant que l’acord que es volia aprovar podia incòrrer en un delicte penal de desobediència a resolucions judicials. Així i tot hem rebut atacs del bipartidisme”, ha destacat Gerard Fullana. Aquest és només un primer pas perquè encara queda una segona fase negociació, on la coalició es mantindrà en la seua estratègia de no acceptar ni políticament ni judicialment “privilegis a uns pocs a costa de la majoria”.

Des de Sant Joan, la formació valora molt positivament la notícia i critica que des de l’actual govern no s’ha fet absolutament res per exigir igualtat de tracte. “L’alcalde únicament s’ha dedicat a justificar la decisió que ens arrabassava 140.000 euros al·legant que Sant Joan rebria altres subvencions des de Diputació. Era curiós, perquè les subvencions a les quals es referia eren subvencions aconseguides gràcies al treball realitzat per nosaltres des de les regidories d’Urbanisme i Hisenda. En qualsevol cas, hem d’agrair la convicció dels nostres companys i companyes de Compromís, que no han defallit i han mantingut la pressió davant una injustícia que a Sant Joan, en aquest cas, li costava 140.000 euros” afirma Sergio Agueitos.

Compromís continuarà exigint que les inversions es repartisquen amb criteris objectius en la població i no es repetisca un nou intent de PP i PSOE de primar uns municipis sobre altres amb subvencions a dit.

Puedes ver también...

Las Juventudes Socialistas de Sant Joan d’Alacant se presentan con un equipo comprometido y listo para el cambio

El acto de constitución tendrá lugar el próximo jueves 7 de septiembre en la Casa …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *