viernes , 29 septiembre 2023
Inicio - Sant Joan Actual - LA MUIXERANGA D’ALACANT, PROTAGONISTA DE LA XXV EDICIÓ DEL PREMI 9 D’OCTUBRE

LA MUIXERANGA D’ALACANT, PROTAGONISTA DE LA XXV EDICIÓ DEL PREMI 9 D’OCTUBRE

Compromís Sant Joan ha gaudit d’un dia envoltat d’amigues i amics per a celebrar la XXV Edició del Premi 9 d’octubre, un esdeveniment protagonitzat per l’esforç, l’emoció i l’espectacle de la Muixeranga d’Alacant que ha sigut guardonada per la seua tasca en la difusió de la tradició de les torres humanes a les comarques del sud. 

Isabel Pastor va conduir la cerimònia on el valor a la cultura, la diversitat, la igualtat, la llengua i el patrimoni van estar presents en tot moment. El portaveu de Compromís Sant Joan, Sergio Agueitos, va donar la benvinguda reivindicant la importància dels moviments socials que potencien la cooperació, l’empatia i la generositat, i Albert Caturla va tancar l’acte amb un discurs crític i constructiu sobre la nostra tasca en la societat actual. Per la seua banda, Lliris Picó va pronunciar una lloança en què va destacar la tasca cultural de la Muixeranga i va donar pas als guardonats, que van fer vibrar als assistents amb algunes de les seues figures als jardins municipals de Mançaneta. 

La Muixeranga d’Alacant se suma així a la llista de premiats on ja es troben Màrius Bevià, Daniel Climent, Isabel Abril, Josep Ponsoda, Isidre Buades, l’Associació Cultural Lloixa, Ràdio-Club Sant Joan-Mutxamel, la SM “La Paz”, l’associació Ames de Casa o el Club de Pilota Benimagrell, entre molts altres. El Premi 9 d’octubre és un acte que se celebra des de fa 25 anys amb l’objectiu de reconéixer la tasca cívica o professional de persones que han treballat per la conservació i difusió de la cultura del poble valencià i, sobretot, per la seua vertebració social en qualsevol àmbit de la nostra societat.

Puedes ver también...

El PSOE califica los 100 primeros días del gobierno del PP como «improvisación»

Han transcurrido 100 días desde que el Partido Popular asumió el gobierno municipal en Sant …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *