miércoles , 12 junio 2024

La rebaixa de l’IVA per a compreses i tampons serà una realitat

La Ministra d’Hisenda ha comunicat esta setmana que en el pressupost de 2019 hi haurà una baixada del 10% al 4% de l’IVA de compreses i tampons, una mesura que Compromís per Sant Joan va plantejar davant el ple municipal el mes de juny per a posar fi a la discriminació de gènere en el preu de productes bàsics.

 Esta mesura suposa un pas important per a lluitar contra la desigualtat en la compra de productes d’higiene de primera necessitat. Tanmateix, no tots els articles afectats per la coneguda Taxa Rosa es veuen beneficiats amb esta reforma. L’import que paguen exclusivament les dones és encara entre un 20% i un 50% superior al dels productes genèrics, una pujada que a més, no implica un augment de la qualitat del producte.

 És per açò que Compromís per Sant Joan porta reclamant la reforma de la fiscalitat d’estos productes com una necessitat imperant. Des de la formació esperen que siga el primer pas d’una sèrie de propostes per a poder combatre definitivament la Taxa Rosa. «En Compromís celebrem la mesura, encara que seguirem treballant perquè la rebaixa s’estenga a altres productes bàsics, doncs la penalització econòmica que suposa per a totes les dones fa augmentar encara més l’escletxa salarial». 

Puedes ver también...

Compromís denuncia la falta de pressupostos municipals des de fa 3 anys, i alerta de les greus repercussions en l’economia municipal i la qualitat dels serveis públics municipals

El grup municipal de Compromís de Sant Joan denuncia el govern local per no presentar …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.