martes , 9 agosto 2022
Inicio - Sant Joan Actual - LA REGIDORIA D’IGUALTAT PREPARA LA CAMPANYA PER A LA PREVENCIÓ D’AGRESSIONS MASCLISTES EN FESTES

LA REGIDORIA D’IGUALTAT PREPARA LA CAMPANYA PER A LA PREVENCIÓ D’AGRESSIONS MASCLISTES EN FESTES

El diumenge, 2 de setembre, arrancarà la campanya de sensibilització i prevenció d’agressions i violències masclistes que es durà a terme durant les festes del Cristo de la Paz

Igual que el passat any, per les festes del Cristo de la Paz, també aquest any s’ha engegat una campanya de sensibilització i prevenció enfront de les agressions sexistes i violències masclistes que se solen produir durant aquestes. Per conscienciar a la població i sensibilitzar-la en aquesta qüestió s’han preparat diferents activitats.

La primera d’elles donarà inici aquest diumenge dia 2 de setembre, durant el tradicional menjar de «paelles». Ací, des de les 11 i fins a les 13 hores romandrà instal·lat un estand amb informació i un «photocall» des del qual es llançaran missatges contra la violència masclista i a favor de la igualtat. «La idea principal d’aquesta activitat és la d’arribar de forma senzilla i accessible a les persones més joves i involucrar-les en la necessitat de prendre consciència en la lluita contra les agressions sexistes i masclistes, especialment durant les festes que, a més, solen donar-se entre la població més jove i són les violències que més desapercebudes passen per l’ambient i el context en què es produeixen» ha apuntat l’edil d’igualtat Clara Rodríguez, el departament de la qual ha estat l’encarregat de dissenyar aquesta campanya que es desenvoluparà en coordinació amb l’àrea de festes.

Per a Rodríguez «la col·laboració amb altres àrees i el desenvolupament d’activitats i campanyes durant celebracions com les de les festes patronals són les que posen en relleu que la igualtat ha de ser un treball transversal i que afecta a tots els àmbits de la societat«. En aquest cas, les accions centraran la seua activitat durant alguns dies de festa. Com ja s’ha dit, la primera acció de sensibilització i promoció, fonamentalment, es durà a terme el diumenge dia 2 de setembre. Mentre que els dies 13 i 15 de setembre, a la Plaça de L’Ordana, durant les mascletaes, s’instal·laran Punts Violeta per continuar l’acció de sensibilització i prevenció, però també per a l’atenció a qualsevol persona que ho sol·licite.

«Volem fomentar la participació activa de tota la societat en el rebuig cap a conductes sexistes i masclistes i donar a conèixer aquesta campanya, així com la instal·lació dels punts d’informació i atenció, perquè fins als mateixos puguen acostar-se totes les persones que precisen ser ateses» puntualitza l’edil d’igualtat. I, d’altra banda, explica que, «no només comptem amb la col·locació d’aquests Punts Violeta, sinó que, a més, treballem amb un protocol d’acció al costat de la policia municipal, facilitem informació d’interès, comptem amb voluntariat format i tenim prevista una reunió amb les penyes per sol·licitar la seua col·laboració, doncs evitar les agressions sexistes en festes és treball de tota la ciutadania«.

Així doncs, la primera activitat, més lúdica i de sensibilització, dirigida, fonamentalment a la població jove, tindrà lloc durant la celebració de «les paelles» i serà, com s’ha dit, un «photocall» al que, totes les persones que ho desitgen, estan convidades a participar.

Puedes ver también...

Sant Joan activa un plan de choque contra ratas y cucarachas

La edil Julia Parra decide ampliar las acciones de control en solares públicos, parques y …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *