miércoles , 12 junio 2024

LA REGIDORIA D’IGUALTAT PRESENTA LA «SETMANA DE L’ORGULL LGTBIQ+»

Davant l’arribada de la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBIQ+, des de la regidoria d’igualtat s’han preparat una sèrie d’activitats per treballar aquesta qüestió des de diferents àmbits aquesta celebració.

NP-19/06/2018.- Sant Joan d’Alacant tindrà el seu «Festa Orgull LGTBIQ+» divendres que ve 29 de juny com a culminació de tota una setmana d’activitats variades entorn de la diversitat LGTBIQ+ que s’han projectat des de la regidoria d’igualtat. La programació que s’ha presentat arrancarà el dimarts 26 de juliol. I, per a l’alcalde, Jaime Albero «el fet que es compte amb aquesta programació tan extensa i variada és una mostra del compromís que aquesta ciutat i aquest equip de govern té envers la igualtat«.

Per la seua banda, la responsable de l’àrea, Clara Rodríguez ha posat de manifest que «després d’un temps sense que s’hagués dut a terme cap activitat per commemorar aquesta data tan assenyalada, de nou es reprén, acollint, a més, la iniciativa d’un col·lectiu de veïns i veïnes de Sant Joan que realitza un treball vocacional i de compromís«. A aquest grup, la regidora ha mostrat el seu agraïment i, posteriorment, ha assenyalat que «s’ha pretés que la setmana d’activitats siga més una setmana de commemoració que de celebració, així com de reivindicació perquè encara existeixen molts drets no superats per a les persones LGTBIQ+«.

Així doncs, les activitats s’iniciaran amb la xerrada «Triangle rosa. Els homosexuals als camps nazis» a càrrec d’Aquil·les Rubidi qui ha destacat que «les persones homosexuals van sofrir una doble persecució i maltractament en els camps d’extermini nazi i no va ser fins a l’any 2000 quan se’ls va reconéixer com es devia«. Seguidament, el dimecres 27, tindrà lloc un vídeo fòrum amb la projecció del documental «El temps de l’Arc de Sant Martí» i el dijous 28, a més de l’acte de manifest institucional al migdia, a la tarda es presentarà el llibre «Cap de bestiar a amagar» de l’escriptora Ana Boluda, de la qual la regidora d’igualtat ha destacat «la seua vinculació a Sant Joan«, i també, el compromís aconseguit amb els dos centres d’educació secundària del municipi perquè aquesta obra siga lectura obligada per a l’alumnat.

El fermall final arribarà el divendres 29 amb una festa que s’iniciarà a dos quarts de set de la tarda i que aglutinarà diferents activitats per a tots els públics i edats. Es realitzaran tallers a càrrec del col·lectiu ciutadà LGTBIQ+ de Sant Joan, un conta-contes per part d’Alberto Celdrán, un campionat de «Tutty» que dirigirà Juan Lillo, a més d’una masterclass de balls llatins que serà el preludi de la desfilada que estarà animat per la batukada «klakibum». La desfilada culminarà amb la celebració d’un concert a càrrec de Xeco Rojo i Els Malandros». Sobre aquest tema, l’artista ha destacat que «serà una actuació molt ballable i divertida per acabar amb magnificència i contribuir amb una celebració a la conscienciació per la igualtat«.

Finalment, Rodríguez ha volgut incidir en la necessitat de «commemorar aquest dia, així com seguir treballant de forma constant, des de l’administració per visibilitzar i millorar en la consecució de drets i de la igualtat doncs, segueixen existint dades esgarrifoses que ens han de fer reflexionar, sense anar més lluny, no ha estat fins a aquest mes de juny de 2018 que l’OMS ha deixat de considerar la transsexualitat com una malaltia«.

Puedes ver también...

Compromís denuncia la falta de pressupostos municipals des de fa 3 anys, i alerta de les greus repercussions en l’economia municipal i la qualitat dels serveis públics municipals

El grup municipal de Compromís de Sant Joan denuncia el govern local per no presentar …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.