martes , 5 diciembre 2023
Inicio - Mutxamel Actual - En la sessió plenària del mes de juny es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel grup Compromís per la prevenció de la «LGTBIfobia» a les aules.

En la sessió plenària del mes de juny es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel grup Compromís per la prevenció de la «LGTBIfobia» a les aules.

És necessari que des de ben menuts els xiquets siguen educats per respectar als altres, per respectar la diferència. Es per això que amb aquesta moció, demanem que s’organitzen durant el curs escolar activitats de divulgació, dirigides a professorat, famílies i alumnat, per tal de prevenir i detectar la» LGTBIfobia» en totes les seues formes, i acabar amb ella mitjançant la tolerància i el respecte. Amb l’aprovació d’aquesta moció, es proposa llançar una campanya de sensibilització dirigida a la comunitat escolar, però també per a totes i tots. A més a més, s’estudiarà la possibilitat de posar en marxa un servei especialitzat, o bé a través d’una línia telefònica o mitjançant el servei de les oficines d’atenció al ciutadà o dels serveis socials. Una altra de les mesures que es demana portar a terme, és la presentació d’un informe anual per part dels representants municipals en els consells escolars de Mutxamel, davant la corporació municipal on conèixer les incidències detectades en relació amb la «LGTBIfobia», així com les mesures adoptades i noves propostes per pal·liar-la. Algunes dades al voltant d’aquest problema ens diuen, que el 65% dels joves homosexuals han sigut agredits verbalment alguna vegada; el 35% han patit exclusió social; el 20% colps i el 10% pallisses. Considerem necessari doncs, que es faça visible aquesta situació, sent precís que es respecten els drets de les persones, per aconseguir una vida en pau. La moció presentada, contempla oferir ajuda als joves a reafirmar-se amb la seua orientació sexual, perquè molts d’aquest joves tenen por de mostrar la seua condició lliurement, por per no ser acceptats per la societat. Per tant, es la nostra intenció amb l’aprovació d’aquesta moció, que es començe a tractar la «LGTBIfobia» des dels primers estadis en l’educació. Des del grup Compromís esperem que el proper any, els actes per celebrar aquesta data siguen més i donem així visibilitat a aquesta realitat, ens conscienciem de que s’ha de viure amb tolerància i respectant-nos els uns als altres sense importar la condició sexual de cadascú. Lluís Miquel Pastor i Gosálbez.

Puedes ver también...

Mutxamel celebra el Día de la Diversidad Funcional

El próximo día 3 de diciembre se celebra el Día Internacional de las personas con …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *