Inicio - Mutxamel Actual - La Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx ja tenen equips per a la final de la Lliga de Secundària i Batxillerat

La Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx ja tenen equips per a la final de la Lliga de Secundària i Batxillerat

L’Institut Pare Vitòria d’Alcoi i l’IES Nou Derramador d’Ibi s’han imposat a les fases locals organitzades per les dues universitats, que han comptat amb la participació de 13 instituts i 105 estudiants.

 

Alacant, Barcelona, Palma-.13/02/2017-. Durant tres dies, 13 instituts adscrits a la Universitat d’Alacant (UA) i a la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), han demostrat les seues habilitats comunicatives a les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que han tingut lloc des de dijous fins divendres a les dues universitats.

 

Els equips de les dues fases locals han estat formats per un total de 105 estudiants de 4t d’ESO i batxillerat que, durant dos dies, han debatut al voltant del tema “Els animals tenen drets?”, aportant arguments a favor i en contra de la polèmica qüestió.

 

L’Institut Pare Vitòria d’Alcoi ha estat el campió de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat organitzada per la UA, que ha tingut lloc al Club Información d’Alacant, i que ha comptat amb la participació de 9 centres (IES Gaia, IES Sant Vicent, IES María Blasco -Sant Vicent del Raspeig-, IES Pare Vitòria -Alcoi-, IES L’Allusser –Mutxamel-, IES Jaume II, Col·legi San Agustín –Alacant-, IES Xixona –Xixona- i IES Serra Mariola de –Muro-).

 

La final, on els estudiants han hagut de demostrar els seus coneixements sobre el tema a debatre, s’ha disputat entre l’Institut Serra Mariola de Muro i el centre guanyador de la competició, l’Institut Pare Vitòria d’Alcoi.

 

D’altra banda, l’IES Nou Derramador d’Ibi s’ha imposat en la fase local de la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Aquesta és la primera vegada que la universitat alacantina se suma a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, i ha comptat amb la participació de 7 equips de 4 centres en el seu primer any (IES Misteri d’Elx –Elx-, IES Almadrava –Benidorm, IES Nou Derramador -Ibi- i IES Altaia –Altea-).

 

L’Institut Pare Vitòria i l’IES Nou Derramador representaran la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, respectivament, en la final absoluta de Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra del 27 al 29 d’abril.

 

L’activitat permet als estudiants treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip generen un espai de formació i aprenentatge excepcional per a aquests futurs professionals.

Puedes ver también...

ARIADNA ARROYO, GIMNASTA DEL CLUB GIMNASIA RÍTMICA MUTXAMEL, CLASIFICADA PARA EL CAMPEONATO NACIONAL BASE

El pasado 9 de marzo, se celebró en el polideportivo de Ontinyent, la Fase Autonómica …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *