miércoles , 12 junio 2024

L’Ajuntament de Mutxamel, a través de la regidoria d’Educació i Promoció del Valencià publica una auca en commemoració del 475 aniversari del miracle de la Llàgrima.

En l’any del 475 aniversari del miracle de la Llàgrima, l’Ajuntament de Mutxamel presenta una publicació en format d’auca que recrea en imatges tant el fet que es commemora com la vinculació de la Mare de Déu de Loreto amb la població, que es manté fins ara mateix.

La narració dels misteris es coneix gràcies sobretot  a la labor de Vicent Bendicho, que els va escriure en el Llibre de la Confraria de Nostra Senyora de Loreto en el primer quart del segle XVII. Per això, la narració no solament va passar de manera oral sinó que es compta amb la font que ha permés documentar-la. En esta ocasió, així com cada volta que algú contava la història de manera oral permetia que continuara la cadena de transmissió i passara de generació a generació, presentem una proposta gràfica amb una imatge atractiva on passat i present s’unixen per a mantindre viva esta part de la nostra història.

Les narracions ja siguen religioses o no ens parlen de la manera de viure i de sentir una societat, amb els seus temors i les seues esperances. Per eixe motiu és important que no les perdem. I no perdem tampoc la llengua en què es van originar i s’han transmés durant quatre-cents anys.

Tot i que està prevista l’edició en paper més endavant, des de la regidoria d’Educació i Promoció i Ús del Valencià es manifesta que “Es vol fer arribar a totes les persones interessades a conéixer la nostra història i costums, i aprofitant que tenim la possibilitat de fer-ho de forma virtual, ho fem hui 19 de maig,  en què la parròquia de Mutxamel commemora el 80 aniversari de la tornada de la Mare de Déu de Loreto.

Puedes ver también...

ARIADNA ARROYO, GIMNASTA DEL CLUB GIMNASIA RÍTMICA MUTXAMEL, CLASIFICADA PARA EL CAMPEONATO NACIONAL BASE

El pasado 9 de marzo, se celebró en el polideportivo de Ontinyent, la Fase Autonómica …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.