miércoles , 12 junio 2024

L’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant presenta el Voluntariat pel Valencià

L’Ajuntament de Sant Joan s’uneix a la xarxa del Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana. La presentació del programa es va celebrar divendres passat per donar a conèixer aquest “servei d’Escola Valenciana que vol crear nous parlants en valencià sense classes teòriques ni exàmens” explicà el tècnic d’Escola Valenciana, Ismael Vicedo.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament, Clara Rodríguez, va explicar que la primera edició del programa a Sant Joan d’Alacant comptarà amb tres grups de conversa: un per a novençans el dimarts a les 18.00 hores; i altres dijous a les 11 i 18 hores “per facilitar l’assistència de totes les persones interessades” comentà la regidora.

Voluntariat pel València és un servei que tracta de posar en contacte una persona valencianoparlant amb una altra que vol aprendre a parlar fluidament la nostra llengua. El resultat són les “parelles lingüístiques”, que queden una hora a la setmana, durant 10 setmanes, per conversar en valencià.

Les parelles lingüístiques es formen entre persones d’una mateixa població que queden per conversar en valencià davant d’un café, fent una passejada, anant de compres, visitant un museu, etc. Es tracta de parlar en situacions reals i quotidianes. Des de la seua creació l’any 2005 s’han format vora 3000 parelles lingüístiques.

Aquest programa és gratuït i només cal inscriure’s. A més, totes les aprenentes i aprenents rebran també gratuïtament la nova publicació d’Escola Valenciana adreçada al Voluntariat pel Valencià, el llibre «10 de dones», un llibre on 10 dones d’arreu del País Valencià han aportat els seus textos per a la publicació d’aquest llibre.

Aquest llibre, a més d’aportar material al Voluntariat pel Valencià i facilitar eines per a l’aprenentatge de valencià ha volgut fer visible a les dones i en este cas a les dones escriptores d’arreu del País Valencià.

Puedes ver también...

Compromís denuncia la falta de pressupostos municipals des de fa 3 anys, i alerta de les greus repercussions en l’economia municipal i la qualitat dels serveis públics municipals

El grup municipal de Compromís de Sant Joan denuncia el govern local per no presentar …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.