martes , 5 diciembre 2023
Inicio - Mutxamel Actual - L’IES L’Allusser de Mutxamel acollirà l’exposició itinerant de l’AVL dedicada a Carmelina Sánchez-Cutillas com a escriptora de l’any 2020-2021, des del divendres 16 al dijous 22 d’octubre.

L’IES L’Allusser de Mutxamel acollirà l’exposició itinerant de l’AVL dedicada a Carmelina Sánchez-Cutillas com a escriptora de l’any 2020-2021, des del divendres 16 al dijous 22 d’octubre.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua amb l’Any Carmelina Sánchez-Cutillas repara una injustícia històrica i, al mateix temps, desitja redescobrir la gran escriptora valenciana del segle XX, declarada per la institució normativa ‘Escriptora de l’Any 2020».
Amb estes paraules l’AVL presenta l’exposició Carmelina Sánchez-Cutillas ‘Des de les fronteres del silenci’, que acosta al públic una producció literària que comprén des de la poesia a l’assaig, passant per la seua creació narrativa més coneguda, Matèria de Bretanya. És per això una bona oportunitat per a conéixer una veu molt personal en el context del moment històric en què va viure.
Descobrirem l’àmbit més personal i íntim, “la cambra pròpia on es refugia per a llegir i escriure, on guarda el tresor dels llibres i és l’espai de la creació literària i assagística. Però també una obra poètica on apareix la seua rebel·lia contra el món que li va tocar viure i la veu poètica és l’espai per on transcorre el viatge iniciàtic de la vida a través de la paraula”. Sense oblidar la vessant investigadora centrada en l’Edat Mitjana valenciana.
Per últim trobarem un espai dedicat a la seua obra més coneguda: Màteria de Bretanya un retrobament amb el món de la infantesa.

La mostra es podrà visitar a la vesprada en l’IES L’Allusser de 17.30 a 20.30 h, sempre mantenint les mesures sanitàries pertinents: ús de mascareta i gel hidroalcohòlic, i distància de seguretat, amb una limitació de dotze persones; per a concertar visites guiades el dimarts 20 i el dijous 22 a la vesprada cal fer la reserva en aviva@mutxamel.org.

Puedes ver también...

Mutxamel celebra el Día de la Diversidad Funcional

El próximo día 3 de diciembre se celebra el Día Internacional de las personas con …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *