viernes , 29 septiembre 2023
Inicio - Mutxamel Actual - LLuis Pastor, portaveu de Compromis asegura que “Compromís denuncia l’excés de romanent al finalitzar l’exercici per manca de projectes o de l’execució en els projectes que ja estan pressupostats”.

LLuis Pastor, portaveu de Compromis asegura que “Compromís denuncia l’excés de romanent al finalitzar l’exercici per manca de projectes o de l’execució en els projectes que ja estan pressupostats”.

– ¿Crees que las inversiones en las diferentes áreas se corresponden con sus verdaderas necesidades,..?

Clarament no. I instem «al tripartit de la dreta» a que «es posin les piles i comencen a treballar» perquè Mutxamel «no es pot permetre anar a un ritme molt més baix que la resta de poblacions del nostre entorn» Invertir en la cura i protecció de l’àrea recreativa La Sabateta i Els assuts. Augment de la partida per a una major protecció i atenció als jardins de Penya-tancada, un patrimoni fràgil però molt valuós, el bo de transport jove. Instal·lar plaques solars en edificis públics, l’energia solar és abundant, neta i barata. Una partida per a potenciar la qualificació i major promoció de les festes de moros i cristians, unes festes molt antigues i de tant renom, que aporten molts visitants a el poble de Mutxamel, i que tan sols estan declarades d’interès turístic provincial

-¿En que áreas es necesaria más inversión,..?

Creació d’ocupació, serveis públics, foment de el comerç de proximitat, condicionament de casc antic, neteja i recollida de residus, infraestructures … la llista t’asseguro que ocuparia diverses pàgines. Tot això denota la manca de gestió de l’actual govern. Planificació, gestió i objectius clars és el que no es té, les urgències són moltes però resoltes, molt poques.

-¿Hay equilibrio en el presupuesto municipal,..? es decir ,.. ¿se gasta lo que se ingresa,..?

Per suposat que no, any rere any Compromís denuncia l’excés de romanent al finalitzar l’exercici per manca de projectes o de l’execució en els projectes que ja estan pressupostats.

-Que medidas habría que tomar para desarrollar el empleo en el municipio?

per la desocupació t’asseguro que molt d’esforç per la implantació d’empreses, no es fan llevat del fet per la proposta de Compromís de l’espai Coworking. Tenim el polígon industrial Riodel i el desenvolupament de la zona industrial dels Plans (estancada). ¿S’ha fet alguna gestió i promoció d’aquestes zones industrials per part dels anteriors governs de PSOE i PP ?. A la consulta feta a la pàgina de l’IVACE de la Generalitat, es troba situat Riodel, però amb la fitxa buida. Repeteixo, ¿s’ha preocupat algú a posar en valor els avantatges, d’aquest polígon ?, NO. Sembla no tenir molt interès per l’actual govern de PP el teixit industrial i els llocs de treball que això podria suposar. Millorar en aquesta qüestió és posar-se a treballar en la recerca d’empreses que vulguin treballar a Mutxamel i gestionar, si és possible, ajudes fiscals i impositives per fer el marc més atractiu, que t’asseguro que ja ho és (bona connexió i accés). Sembla no tenir molt interès per l’actual govern del tripartit, el teixit industrial i els llocs de treball que això podria suposar. Millorar en aquesta qüestió és posar-se a treballar en la recerca d’empreses que vulguin treballar a Mutxamel i gestionar, si és possible, ajudes fiscals i impositives per fer el marc més atractiu, que t’asseguro que ja ho és (bona connexió i accés).

– ¿Y para desarrollar el comercio local,..?

Sens dubte l’esforç i treball del govern municipal ha d’anar encaminat a la promoció, modernització i ajuts a la formació i desenvolupament de el comerç que aquí s’instal·la per fer més atractiva la seva oferta, l’objectiu del comerç local consisteix a mantenir l’essència de l’ poble, perquè el comerç és vida i un punt clau de reunió de la gent, és una part fonamental dins de el desenvolupament i la convivència d’un municipi. A més cal crear un mercat alternatiu, de forma periòdica i inclús un altre dia de la setmana, perquè es puga crear una connexió directa entre els millors productors locals i el consumidor. Productes obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb el medi ambient i el treball de la terra. En termes “didàctics”: un lloc on la gent puga aprendre sobre els aliments i aborda aspectes essencials sobre la sostenibilitat i l’ecologisme. L’objectiu del mercat consisteix a passar l’estona tornant al que són les essències d’un poble perquè el mercat és vida i un punt clau de reunió de la seua gent. Fer un mercat de proximitat és una manera de donar a conèixer el nostre poble i els nostres costums; de preservar els interessos del món rural.

– Proyectos como el museo de Arcadi Blasco, la avenida Enric valor y la reforma del Mercado Municipal,.. ¿se están gestionando adecuadamente,..?

T’haig de dir que no prou, dins de les possibilitats que ha tingut aquest govern. Hi ha problemes, que podem considerar ja històrics, que el PP no ha tingut la capacitat d’abordar i si han estat abordats no han estat resolts. A hi tenim l’apertura d’Enric valor eternitzada en el temps, o l’espai jove que hauria d’haver finalitzat en 2017. El projecte del museu d’Arcadi Blasco, ni està ni se li espera. l’important és destacar la manca d’intenció d’anteriors governs perquè Mutxamel tingui un pla de creixement lògic i sostenible. A l’espera estem de notícies. Amb això et dic que ens sembla lamentable que en 2020la manca de gestió faci que seguim sense saber que futur urbanístic li espera al nostre municipi. Reconeixent que alguna cosa s’ha fet, no serem exagerats en les nostres percepcions. -¿Crees que el tripartito PP- Ciudadanos y Vox, gestionan los problemas del municipio de manera lógica y consecuente, dándole prioridad a lo que realmente lo necesita? Clarament NO, la prova la tenim en els pressupostos aprovats per al any 2020, on el govern del Pp i Ciutadans ha preferit atendre les esmenes del seu soci vox, Col·locar un pal amb la bandera d’Espanya, fer un monòlit, i 2.000 € per celebrar el dia de «Los Angeles custodios». Com es pot veure, res aporten a la millora del poble de Mutxamel i la vida de les ciutadanes i ciutadans de Mutxamel. Esperem, portem així uns anys, que planifiquin uns objectius clars que millorin substancialment la vida a Mutxamel i no sigui aquesta la política a desenvolupar els propers anys pel tripartit que governa.

Puedes ver también...

5 oros para el Club de Taekwondo Orhum Tao de Mutxamel

Éxito rotundo para el Club de Taekwondo Orhum Tao de Mutxamel en la última jornada …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *