miércoles , 6 diciembre 2023
Inicio - Mutxamel Actual - Manifest de les concentracions de regidors i regidores de la província d’Alacant del 30 d’abril Els

Manifest de les concentracions de regidors i regidores de la província d’Alacant del 30 d’abril Els

Els regidors i regidores de les comarques d’Alacant ens concentrem hui davant la preocupació que ens genera el deteriorament polític i de gestió en la Diputació d’Alacant.

La institució és víctima novament d’un ús partidista per part del Partit Popular amb el dòcil beneplàcit de Ciudadanos. S’usa la institució com a plataforma propagandística del seu president, Carlos Mazón.

Aquest any 2021 serà el cinquè en el qual els ajuntaments de la Comunitat rebran de la Generalitat el Fons de Cooperació Municipal. Des que els pressupostos autonòmics inclogueren en 2017 aquest fons, els municipis de la província han rebut (si incloem els que arribaran enguany) quasi 70 milions d’euros.

Per contra, també enguany és el cinquè en el qual la Diputació d’Alacant, amb governs liderats pel Partit Popular, ha negat aquests fons que doten de llibertat i autonomia als ajuntaments. I la xifra del que els consistoris deixarem de percebre és per tant la mateixa, quasi 70 milions d’euros en cinc anys.

Sens dubte, estem davant un atac sense pal·liatius del Partit Popular a la llibertat i l’autonomia dels ajuntaments alacantins, que ens deixa en un clar desavantatge enfront dels ajuntaments de les províncies de València i Castelló, les diputacions de les quals, no sols participen en aquest fons, sinó que, com és el cas de la Diputació de València, fins triplica la seua assignació.

Però la Diputació d’Alacant, de la mà del seu actual president, Carlos Mazón, no sols atenta contra la llibertat financera dels consistoris amb la seua actitud irresponsable davant el Fons de Cooperació. La gestió de Mazón arrossega preocupants dèficits en la gestió de les diferents ajudes que s’estan posant en marxa des de la Diputació. El col·lapse en la resolució dels projectes, l’ínfima execució d’obres, els retards constants a fer arribar els fons són, entre altres qüestions, pedres en el camí del treball als ajuntaments, i cada vegada de major calibre.

Esta situació ha sigut especialment greu l’any 2020, en què els municipis de la província d’Alacant hem rebut fins al 50% menys d’ajudes respecte del que han rebut els municipis que depenen de la Diputació de València i Castelló.

A més, s’aproven ajudes de forma parcel·lada amb un únic propòsit promocional, fet que deriva en multiplicar la burocràcia i afecta greument el treballs dels i les funcionàries de la Diputació i dels ajuntaments.

A hores d’ara, només entre el Pla Planifica i el conegut com pla Más Cerca (que és en realitat el pagament de les ajudes retardades des de 2020) a la Diputació d’Alacant hi ha prop de 1000 obres aturades en els despatxos.

L’execució de la majoria d’estes obres es delega en el municipis als quals se’ls exigeix un calendari estricte de finalització d’obres a hores d’ara ja impossible d’acomplir.

Com a exemples, també podem citar la situació de les ajudes de la DANA, encara sense tramitar; o la situació del Pla Planifica del qual, la Diputació no té cap projecte propi redactat. També pel fet que la Diputació d’Alacant ha sigut l’última institució en tramitar les ajudes pels comerços del Pla Resistir.

A este fet se suma l’agreujant del seguidisme a l’extrema dreta en la Diputació i diferents municipis per part del Partit Popular. Les contínues proclames racistes de diputats del govern de la institució són una constant.

Amb tot, els regidors i regidores convocants refermen el nostre compromís amb la reivindicació dels valors democràtics municipalistes i exigim una transformació absoluta de l’acció del govern de al Diputació i l’actitud dels seus dirigents.

Puedes ver también...

Mutxamel celebra el Día de la Diversidad Funcional

El próximo día 3 de diciembre se celebra el Día Internacional de las personas con …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *