Missatges per conscienciar contra les violències masclistes als edificis municipals

Una de les intervencions que s’ha dut a terme per sensibilitzar a la ciutadania en la necessitat de lluitar contra la violència sobre les dones ha consistit en la instal·lació de vinils amb missatges en diferents espais del municipi

La campanya de sensibilització i conscienciació en matèria de prevenció de violència de gènere i masclista que es duu a terme amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, es compon de diferents accions que tracten de fer arribar el missatge per diferents vies i a diferents públics. A través de diversos actes concrets, però també mitjançant diferents intervencions que conviden a la reflexió.

Així doncs, en aquesta ocasió, segons ha explicat la regidora d’igualtat, Clara Rodríguez que «s’ha insistit i treballat en el principi de transversalitat per arribar a tota la ciutadania, hem optat per fer arribar el missatge a tots els espais municipals en forma de vinils pegats al sòl en els quals es poden llegir missatges tòxics que maltractadors van enviar a les seues parelles, d’una banda, i per una altra, la realitat en la qual va acabar derivant aquesta relació desigual«.

El format presenta una parella d’imatges, una en blanc, sobre la qual es reprodueix el missatge original que el victimari va enviar a la seua víctima i, una altra amb fons negre, sobre el qual es llegeix l’agressió i el maltractament que dit victimari li va propiciar. «Són, d’una banda, missatges que, a vegades, poden semblar-nos fins a inofensius, si no s’identifica el masclisme subjacent. I per un altre, l’explicació d’actes terribles que han causat importants danys» segons ha explicat Rodríguez. «És una mostra de la desigualtat més terrible que sofrim les dones i és una forma de fer-la arribar a tota la societat de forma molt visual i contundent» ha afegit.

La idea original neix de la recopilació de missatges i agressions reals que van quedar recollits en diferents accions, tan exposicions com a difusió a través de la xarxa i que es posen al servei d’activitats com aquesta duta a terme per la regidoria d’igualtat. La intervenció romandrà durant un temps per afavorir que arribe a quanta més gent siga possible.

Una altra de les intervencions dutes a terme és una mostra que s’exposa en el hall de la casa de la cultura, fruit del resultat de treballs que s’han desenvolupat en els col·legis, a través de la reflexió i els missatges que l’alumnat ha anat plasmant sobre grans siluetes de dones.

A tot això cal sumar-li l’exposició «La solitud» del grup de pintores de Benidorm, la xerrada a càrrec de Jorge Payá, l’actuació de la Noia Tolls per a nenes i nens, la representació teatral de Nora, l’Acte Institucional al qual se sumarà l’alumnat dels IES i l’acte central que tindrà lloc el diumenge 25 de novembre.

Les activitats continuaran a partir del dilluns 19 de novembre, amb la signatura d’un Pacte Municipal contra la Violència de Gènere i Masclista, així com diferents actes institucionals, la representació teatral de «Nora» i un microconcert infantil organitzat al costat de la biblioteca municipal, entre altres accions.

Puedes ver también...

Compromís denuncia la falta de pressupostos municipals des de fa 3 anys, i alerta de les greus repercussions en l’economia municipal i la qualitat dels serveis públics municipals

El grup municipal de Compromís de Sant Joan denuncia el govern local per no presentar …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.