martes , 3 octubre 2023
Inicio - Sant Joan Actual - Per un Sant Joan lliure de feixisme

Per un Sant Joan lliure de feixisme

Davant la proliferació de moviments d’extrema dreta que busquen organitzar-se arran tot el país, el grup municipal de Compromís ha presentat una moció que busca condemnar rotundament el feixisme, el franquisme i totes aquelles manifestacions que atempten contra la democràcia i els drets humans.

Els discursos intolerants i discriminatoris propers al feixisme que criminalitzen al diferent estan experimentant un resorgiment no només a Europa, sinó també al nostre país. Tot i que son moviments minoritaris, el nostre poble no pot permetre que actituds totalitàries comencen a calar en la societat civil amb total impunitat.

És per aquest motiu que Compromís anima a totes les forces polítiques a posicionar-se en la defensa d’una democràcia plural, que respecte la diversitat, la convivència, el diàleg, els drets, la llibertat, la justícia, la igualtat i, en definitiva, l’Estat democràtic i social.

Esta moció, a més de donar suport a la resolució del Parlament Europeu que recomana prohibir qualsevol fundació que exalte o glorifique el feixisme, també demana avançar en la regulació sobre memòria democràtica, promoure mesures de reparació a les víctimes del franquisme i il·legalitzar aquelles entitats que justifiquen o exalten el colp militar de 1936 i els seus dirigents.

“Amb aquesta moció volem visibilitzar el compromís que gran part de la nostra societat té amb els valors democràtics. El 9 d’octubre 15.000 persones van rebutjar a València les idees i la violència verbal i física amb què actuen estes formacions d’extrema dreta en una manifestació històrica. A Sant Joan també hem vist com veïns i veïnes s’organitzaven per defensar la democràcia. Estem en un moment crucial per als demòcrates que volem un país de persones lliures front els nostàlgics que només pensen en tornar a un passat de pensament únic on la majoria social callava o era perseguida”, afirma el portaveu adjunt Agueitos.

Puedes ver también...

El equipo de gobierno hace balance de los 100 primeros días de mandato

El ayuntamiento logra una subvención de fondos europeos de 1’6 millones de euros para modernizar, …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *