jueves , 25 febrero 2021
Inicio - Sant Joan Actual - Presentació de la novel·la «Res a amagar» en el Dia de l’Orgull LGTBI

Presentació de la novel·la «Res a amagar» en el Dia de l’Orgull LGTBI

L’obra va quedar finalista del premi Ciutat de Torrent de narrativa juvenil

• Diversitat familiar, bullying, homofòbia i drets LGTBI, temes centrals de Res a amagar

• Serà el dijous 28 de juny a les 19.30h a la Biblioteca de Sant Joan d’Alacant

• És la primera novel·la de l’escriptora Anna Boluda Gisbert, que va ser alumna del CEIP  Rajoletes i l’IES Lloixa de Sant Joan d’Alacant

Gina té 14 anys, ganes de fer amistats a l’institut nou i dos mares amb les que s’ho explica tot. Però darrere del recent canvi de poble s’amaguen uns quants secrets. Amb aquest argument inicial es presenta Res a amagar, novel·la finalista del premi de narrativa juvenil Ciutat de Torrent 2017 i recentment publicada per l’editorial Tabarca.

Res a amagar és una novel·la sobre la diversitat familiar, el bullying i l’homofòbia, però també sobre l’amistat, la complicitat, la valentia i els drets de les persones LGTB. Està especialment pensada per a l’alumnat de secundària, però també és una lectura interessant per al públic adult, que descobrirà com hem avançat com a societat en els últims tres anys pel que fa a la diversitat afectiva i sexual.

Visibilitzar la diversitat

El text posa de relleu la invisibilitat, encara, dels diversos models familiars. Tretze anys després del canvi legal que permet el matrimoni igualitari a Espanya, les famílies homoparentals són pràcticament invisibles, socialment i fins i tot per a l’administració, com ho prova el fet que molts formularis continuen demanant el nom d’un pare i una mare. Res a amagar reflexa també altres realitats familiars: adolescents que viuen amb una àvia, mares soles o famílies on hi ha persones amb diversitat funcional.

Bullying i homofòbia

Les dades mostren que l’homofòbia és un factor destacat als casos de bullying als centres educatius. Un estudi de COGAM afirma que el 80% de l’alumnat LGTB amaga la seua opció sexual als instituts de secundària i és tres voltes més probable patir agressions si es mostra obertament. Més enllà de les xifres, la diversitat sexual continua sent un tema poc tractat a molts centres educatius, i abordar-los a l’aula sovint depén de la bona voluntat del professorat. Res a amagar vol ser una eina més per ajudar a reflexionar sobre aquesta realitat i previndre l’assetjament i l’homofòbia.

L’autora

Anna Boluda Gisbert (Alcoi, 1976) és periodista i realitzadora de vídeo i actualment viu a cavall entre València i Xàbia. Va passar part de la infància i l’adolescència a Sant Joan d’Alacant, on va ser alumna del col·legi Rajoletes i de l’institut de secundària Lloixa. Té un interés especial pels temes socials, els drets de les dones, els infants i les persones LGTBI. Ha guanyat diversos premis internacionals amb els documentals Queer Spawn i Homo Baby Boom sobre famílies homoparentals. Recentment ha començat a escriure ficció. Ha sigut finalista de diversos premis literaris de relat curt i ha publicat una obra de no ficció sobre memòria històrica.

Res a amagar és la seua primera novel·la juvenil.

Presentació a Sant Joan d’Alacant

La presentació de Res a amagar a Sant Joan d’Alacant serà dijous 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTBI, a la Biblioteca Municipal de Sant Joan d’Alacant, dins la Setmana Orgull LGTBIQ+ organitzada per l’ajuntament del municipi.

 

Puedes ver también...

La empresa Municipal de Sant Joan aprueba la adjudicación definitiva de las obras de finalización del PAI Nou Nazareth

El consejo de administración de la empresa municipal Personas y Ciudad, ha aprobado, por unanimidad …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *