jueves , 11 abril 2024
Inicio - Mutxamel Actual - PRESENTACIÓ GEGANTS DE MUTXAMEL

PRESENTACIÓ GEGANTS DE MUTXAMEL

El dissabte 20 de juliol es van presentar els gegants de Mutxamel, dins del concert de la Trobada de Colles, al parc municipal del Canyar de les Portelles.

Enguany la Trobada de Colles que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Mutxamel i la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Nuvolet va comptar, a l’intermedi de l’actuació, amb l’acte de presentació dels gegants de Mutxamel.

El despertar dels gegants es va realitzar en un acte enquadrat dins del concert de la Trobada de Colles d’enguany al parc municipal del Canyar de les Portelles. Després de l’actuació de la colla convidada Rebuig d’Alcoi, va pujar a l’escenari Leandre Iborra, autor del text del despertar dels gegants i de la unitat didàctica, perquè les xiquetes i els xiquets coneguen els gegants de la seua població. I sobre l’escenari va convidar les persones que assistien al concert a fer la crida conjunta perquè despertaren els gegants, així va aparéixer Saoro Pelacanyes i Loreto Camallarga, gràcies a l’associació Escínics Teatro de Mutxamel, que s’encarregaren de moure els gegants i els nanos que els acompanyaren.

Els gegants s’han construït en un taller municipal a càrrec de Francisco Bernabéu i del vestit s’ha encarregat una empresa local de confecció. Enguany per a la finalització del projecte s’ha participat en la convocatòria de subvencions de la Diputació Provincial d’Alacant dirigida a ajuntaments de la província d’Alacant, per al foment de la llengua i cultura popular valenciana anualitat 2019, i ha rebut una subvenció de 1.500 €, que ha permés completar l’estructura que els suporta i el vestit d’estos dos gegants i d’altres dos, un moro i un cristià, que representen el món de la festa. Els quatre estan exposats a la Casa de la Cultura de Mutxamel.

Abans de continuar amb el concert de la Colla El Nuvolet, el regidor de Cultura Rafael García Berenguer va agrair el treball de totes les persones que han fet possible que els gegants siguen una realitat, des de Francisco Bernabeu fins als alumnes que han participat en els tallers, sense oblidar el taller de confecció ni a Leandre Iborra i Polo i Luís Navarro Alcaraz, autors del text i les il·lustracions de la unitat didàctica.

Puedes ver también...

ARIADNA ARROYO, GIMNASTA DEL CLUB GIMNASIA RÍTMICA MUTXAMEL, CLASIFICADA PARA EL CAMPEONATO NACIONAL BASE

El pasado 9 de marzo, se celebró en el polideportivo de Ontinyent, la Fase Autonómica …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *