miércoles , 6 diciembre 2023
Inicio - Mutxamel Actual - PRESENTACIÓ PROPOSTES I JOCS DIDÀCTICS CAMINS DE L’AIGUA

PRESENTACIÓ PROPOSTES I JOCS DIDÀCTICS CAMINS DE L’AIGUA

El dijous 30 de setembre a les 19.30 hores en l’auditori del Centre Social José Bernabeu Alberola va tindre lloc la presentació del material editat per l’Ajuntament de Mutxamel per a promoure el patrimoni hidràulic del municipi.

 

Rafael García Berenguer, regidor de Cultura, Educació, Patrimoni i Promoció del Valencià, manifesta que a la bona acollida dels mapes editats fa dos anys del Camins d’aigua se suma ara una proposta de joc didàctic, perquè qui participe, d’una manera lúdica, conega el ric patrimoni mutxameler vinculat a l’aigua.

 

Ester Gisbert Alemany i Alfonso Manuel Cuadrado Mulero de Drassana Arquitectes van exposar el contingut de les propostes: el plànol, el quadern d’exploració, la baralla de personatges i el tauler d’Els camins d’aigua que és un tauler d’emocions. Amb el qual es pretén que qui interactua amb el paisatge siga capaç de sentir i transmetre les sensacions i les emocions que li ha provocat l’espai visitat. I eixa vivència els permeta fer seus estos elements patrimonials de Mutxamel tan importants en la nostra història i que, mitjançant la seua posada en valor, aposten per un futur més habitable perquè sap aprofitar els recursos que la natura oferix a la nostra ciutat.

 

En l’edició del material l’Ajuntament de Mutxamel ha comptat amb una subvenció de la Diputació d’Alacant per a la realització d’activitats de foment de la llengua i la cultura popular valenciana 2021.

 

PRESENTACIÓN PROPUESTAS Y JUEGOS DIDÁCTICOS CAMINS DE L’AIGUA

 

El jueves 30 de septiembre a las 19.30 horas en el auditorio del Centro Social José Bernabeu Alberola se realizó la presentación del material editado por el Ajuntament de Mutxamel para promover el patrimonio hidráulico del municipio.

 

Rafael García Berenguer, concejal de Cultura, Educación, Patrimonio y Promoció del Valencià, manifiesta que a la buena acogida de los mapas editados hace dos años dels Camins de l’aigua se suma ahora una propuesta de juego didáctico, para que quien participe, de una manera lúdica, conozca el rico patrimonio mutxameler vinculado al agua.

Ester Gisbert Alemany y Alfonso Manuel Cuadrado Mulero de Drassana Arquitectes expusieron el contenido de las propuestas: el plano, el cuaderno de exploración, la baraja de personajes y el tablero d’Els camins d’aigua que es un tablero de emociones. Con el cual se pretende que quien interactúa con el paisaje sea capaz de sentir y transmitir las sensaciones y las emociones que le ha provocado el espacio visitado. Y esa vivencia les permita hacer suyos estos elementos patrimoniales de Mutxamel tan importantes en nuestra historia y que, mediante su puesta en valor, apuestan por un futuro más habitable porque sabe aprovechar los recursos que la natura ofrece a nuestra ciudad

En la edición del material el Ajuntament de Mutxamel ha contado con una subvención de la Diputación de Alicante para la realización de actividades de fomento de la lengua y la cultura popular valenciana 2021.

Puedes ver también...

Mutxamel celebra el Día de la Diversidad Funcional

El próximo día 3 de diciembre se celebra el Día Internacional de las personas con …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *