jueves , 1 diciembre 2022
Inicio - Mutxamel Actual - PROPOSTES ESCÈNIQUES PER A COMMEMORAR EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA A MUTXAMEL

PROPOSTES ESCÈNIQUES PER A COMMEMORAR EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA A MUTXAMEL

El dijous 5 de març alumnes dels instituts de secundària van assistir a la representació de Rita Trobador que l’Ajuntament de Mutxamel va organitzar dins de les activitats programades per a commemorar el dia de la Dona.

Rita Trobador és una producció d’Esclafit Teatre, escrita i dirigida per Joan Nave i interpretada per Roo Castillo i Joan Nave.

Com podem llegir en la sinopsi de l’obra: “Aquest és un espectacle de dones-Camí. De dones-Creadores. De dones-Tòtem. Una obra de dones amb veu i lletra. De determinació i de lluita. És un cant i un crit d’autoafirmació. Acudiu amb roba còmoda. Obriu el cor i gaudiu del viatge.”

L’alumnat va seguir atent el camí descrit sobre l’escenari que ens porta des del segle XII als nostres dies mostrant com les dones, tot i haver tingut un paper destacat han sigut silenciades i cal conéixer-les. Un camí que en els nostres dies la dona continua obrint contra estereotips i paranys, disfressats a voltes de sentiments. Un camí on la dona no pot permetre que se la faça callar, ni permetre que se li trenque el dret a conéixer, a aprendre, a construir la seua vida sense imposicions.

Un altre acte a destacar del dijous 5 de març, va ser el concert que es va realitzar a la vesprada a l’Auditori del Centre Social José Bernabéu Alberola, de la mà del duo Ekriktiko, compost per Mónica Marí al violoncel i Carolina Santiago al piano, una proposta destinada a Las Descatalogadas.

Un programa compost d’una banda per dones compositores que van ser silenciades i oblidades malgrat el seu talent (Nadia Boulanger, Ethel Smyth i Maria Szymanowska); i d’altra banda, a la visibilització de grans obres d’elles i del compositor Gaspar Cassadó, que es troben descatalogades, no editades o fora del domini públic.

Un concert emotiu, que va servir per a iniciar els actes destinats al Dia Internacional de Dona i retre homenatge a totes les dones oblidades i no reconegudes.

En l’auditori de la Casa de la Cultura el divendres 6 de març vam poder veure una aproximació a les dones espanyoles de principis dels anys 30 del segle passat quan encara no tenien dret al vot, en el muntatge que la CIA Adán Rodríguez-El teatro del Buscavidas ha fet de l’obra d’Alberto Miralles Cuando las mujeres no podían votar.

Puedes ver también...

Los primeros premios de Mutxatapa 2022 son para el Bar Simón, Bonalba Golf, Bar Rosa y Essen

Las distinciones a los establecimientos hosteleros y a público participante se entregarán el sábado tras …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *