sábado , 27 mayo 2023
Inicio - Sant Joan Actual - SANT JOAN D’ALACANT CONCLOU ELS ACTES DE COMMEMORACIÓ DEL 25 DE NOVEMBRE I CONTÍNUA LA CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ A través D’UN VÍDEO SOBRE MICROMASCLISMES

SANT JOAN D’ALACANT CONCLOU ELS ACTES DE COMMEMORACIÓ DEL 25 DE NOVEMBRE I CONTÍNUA LA CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ A través D’UN VÍDEO SOBRE MICROMASCLISMES

El passat 25 de novembre, concloent els actes de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència sobre les Dones, va tenir lloc l’acte central d’aquesta campanya que, no obstant això, continua el seu recorregut amb un vídeo que s’ha elaborat des de la regidoria d’igualtat per conscienciar en matèria de micromasclismes.

Van ser molt diverses les activitats que es van promoure i es van dur a terme des de l’àrea d’igualtat de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant i, en col·laboració amb altres regidories, per fomentar la conscienciació i la sensibilització en la prevenció i la lluita contra la violència masclista, amb motiu de la commemoració del 25 de novembre. Els actes centrals institucionals van tenir lloc divendres passat 23 d’aquest mes i el diumenge 25.

Com explica la regidora de l’àrea, Clara Rodríguez, «el divendres, enfront de les portes de l’Ajuntament va tenir lloc la lectura de la declaració institucional, del qual va ser protagonista fonamental, l’alumnat de secundària i batxillerat de la nostra ciutat i especialment els nois, amb la roda d’homes per la igualtat que es va fer per primera vegada a Sant Joan d’Alacant. Mentre que el diumenge, es va desenvolupar l’acte de principal i que va posar el tancament a la campanya, a l’auditori de la Casa de Cultura, amb la participació de diferents col·laboracions, com la del col·lectiu «Punt i Coma» i la de la Societat Musical «La Pau»«.

Des de «Punt i Coma», una de les seues components va fer una lectura pública, donant inici a l’acte que, va continuar amb el concert d’una peça a càrrec d’un quartet de corda format per persones components de la citada societat musical i després del qual, van fer un concert les xiques del cor jove Antonio Berenguer Fuster, els qui van acabar la seua actuació amb una performance.

L’acte va concloure amb la projecció d’un vídeo que tracta de sensibilitzar en matèria del masclisme més quotidià amb el qual es viu dia a dia i que passa desapercebut. «La idea és conscienciar també des de la base i sobre qüestions que estan en l’arrel de les desigualtats i que acaben desencadenant la discriminació més dura, com en el cas de la violència de gènere i masclista«, segons ha apuntat Rodríguez.

El contingut del vídeo es va elaborar des de l’àrea d’igualtat i va ser gravat gràcies a la col·laboració de diferents dones del grup de teatre que van voler participar de forma altruista. Cadascuna d’elles desmunta algun mite o estereotip sexista que la societat acostuma a llançar i perpetuar, però que passen desapercebuts i que per això se’ls ha cridat micromasclismes. «Per afavorir que el missatge arribe a tota la ciutadania i per perllongar la campanya de sensibilització i conscienciació, pensem que a través d’un vídeo que es puga difondre per les xarxes socials, és un mitjà clau perquè així siga«, ha matisat l’edil.

Puedes ver también...

El PP de Sant Joan recuperará Protección Civil para aumentar la seguridad en situaciones de emergencias

Santi Román: “El PSOE no ha hecho nada por promover la seguridad ciudadana y la …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *