domingo , 24 septiembre 2023
Inicio - Sant Joan Actual - SANT JOAN PERDRÀ 140.000 EUROS EN INVERSIONS PER UN ACORD ENTRE PP I PSOE

SANT JOAN PERDRÀ 140.000 EUROS EN INVERSIONS PER UN ACORD ENTRE PP I PSOE

La Diputació d’Alacant ha creat una línia de subvencions nominatives que torna a fer un repartiment a dit dels diners públics a ajuntaments afins. El Partido Popular ha traslladat un 40% de la inversió sostenible dels pobles a recuperar este paquet d’ajudes a dit amb la complicitat del PSPV, que s’ha sumat amb acords d’inversió sense justificació.

 Este moviment caciquil trenca el principi d’acord a què havien arribat PP, PSOE i Compromís per unanimitat. Un acord que respectava l’aportació als 141 municipis del 2016 i 2017, sumava els pobles que s’havien quedat fora del pla d’obres i compensava els efectes dels temporals dels darrers anys. Ara, el PP condiciona el pacte anterior al fet que s’accepte en el mateix dictamen els més de 7,3 milions d’euros d’ajudes a dit, i extrau esta quantitat als municipis de totes les comarques.

 No obstant això, el PSPV ha volgut pactar amb el PP la reducció dels fons de la inversió sostenible per crear esta línia de subvencions deixant de banda el criteri poblacional. Els pobles de l’Alacantí perdran al voltant del milió d’euros, més del 40% de la inversió sostenible per població respecte de l’any 2017, que aniran a parar més de la meitat a pobles de vicepresidents i membres de govern del PP de la Diputació.

 Davant d’este fet, Compromís ja ha avançat que es podria estar incorrent en un delicte penal de desobediència a resolucions judicials. L’estratègia ha consistit a fer creure als jutjats que es feia marxa enrere demanant l’extinció de les causes judicials mentre paral·lelament es preparaven altres actes administratius amb el mateix objecte.

 Per tot açò, Compromís per Sant Joan ha presentat una moció per instar al govern provincial que revise este acord i que corregisca les desigualtats generades en el repartiment de les inversions. El regidor Sergio Agueitos sentencia que «no podem consentir que el PP continue amb el seu ‘cortijo’ d’ajudes clientelars a costa dels diners públics que haurien de repartir-se objectivament entre els pobles de la província. Sant Joan eixirà greument perjudicat amb una pèrdua de 140.000 euros si este acord es ratifica”.

Puedes ver también...

Las Juventudes Socialistas de Sant Joan d’Alacant se presentan con un equipo comprometido y listo para el cambio

El acto de constitución tendrá lugar el próximo jueves 7 de septiembre en la Casa …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *