Compromís demana l’elaboració d’un mapa de risc per presència d’amiant a Sant Joan

El grup municipal Compromís ha presentat una proposta a l’Ajuntament de Sant Joan perquè s’estudie el risc que pot suposar la presència d’amiant a edificis, aparcaments i conduccions del municipi. 

Sant Joan compta amb este material en les teulades d’uralita de diversos magatzems, aparcaments o en conduccions i canonades. A més, en els darrers dies han aparegut problemes relacionats amb la possible exposició a l’amiant, ja que les obres entre els carrers Crist de la Pau i Tomàs Capelo van deixar a l’aire canonades i materials formats per eixe mineral. Diversos veïns i comerciants han denunciat que no se’ls ha comunicat en cap moment el perill al qual estaven exposats al obrir-se les voreres i trencar-se algunes de les canonades i s’ha posat en dubte que les mesures de protecció hagen sigut les adequades. 

L’amiant està tristament d’actualitat per l’accident ocorregut fa unes setmanes a la localitat de Zaldibar (Biscaia) en què l’exposició de la població està causant molta preocupació i suposant un risc de salut pública. Este mineral s’utilitzà durant el segle XX en nombroses construccions i està prohibit a Espanya des de l’any 2002. El principal perill de l’amiant es genera quan el material es trenca, ja que s’emitix la substància per l’aire i la seua inhalació pot produïr enfermetats molts greus de l’aparell respiratori com fibrosi o, inclús, càncer. 

Per tot açò, Compromís ha demanat informació a l’equip de govern per conèixer si les mesures de protecció d’estes obres han sigut les correctes i intentar corregir possibles errades en actuacions futures. El portaveu del grup, Sergio Agueitos, ha insistit en què “identificar la presència d’amiant al nostre poble ens permetrà conèixer adequadament els riscos i planificar la seua possible retirada sense generar cap problema de salut a la població”.

Puedes ver también...

El Ayuntamiento aprueba por unanimidad el Plan de Colonias Felinas de Sant Joan

La concejala de Sanidad, Julia Parra destaca el consenso logrado para aprobar un plan que …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.