Sant Joan se suma a la proposta de Compromís per a la cogestió de l’Ingrés Mínim Vital

L’Ajuntament de Sant Joan va aprovar la moció presentada pel grup municipal Compromís en què es reclama la cogestió amb la Generalitat Valenciana de l’Ingrés Mínim Vital anunciat pel govern central. La proposta va comptar amb els vots a favor de Compromís, PSOE i Cs; l’abstenció de Podem i PP; i el vot en contra de la ultradreta.

La posada en marxa, per part del govern d’Espanya, de l’Ingrés Mínim Vital, suposa un pas per a reforçar la lluita contra la desigualtat i per a garantir en totes les persones uns ingressos suficients per a tindre una vida digna. En eixe sentit, esta aposta ha d’anar en línia amb els programes existents a les diferents autonomies, per tal de reforçar les polítiques pròpies que desenvolupen, en el seu marc competencial, els governs autonòmics. El portaveu del grup municipal Compromís Sant Joan, Sergio Agueitos, ha defensat que “la crisi econòmica i social derivada de l’impacte de la COVID-19 necessita d’un reforç de les polítiques de protecció social, davant les greus conseqüències que està tenint en àmplies capes de la ciutadania. Per això, celebrem la creació del nou ingrés mínim vital que complementarà la Renda Valenciana d’Inclusió, que el govern del Botànic porta gestionant des de fa 3 anys”.

Per això, des de Compromís reclamen articular un marc de desenvolupament de l’Ingrés que aprofite els programes ja en funcionament, que respecte les competències en serveis socials delegades en les autonomies i que responga de manera efectiva a la ciutadania que necessita d’estos recursos, en virtut de la cooperació administrativa que emana de la Constitució Espanyola. “Posar en marxa un nou mecanisme, des de zero, amb els procediments, formació del personal i tràmits que comporta, sense aprofitar l’experiència i recorregut de mecanismes que estan demostrant la seua eficàcia, com és la Renda Valenciana d’Inclusió, suposa renunciar als aprenentatges previs de les administracions, generant duplicitats innecessàries”, afirma Agueitos.

Finalment, Agueitos reclama que “el govern municipal de Sant Joan i la seua àrea de serveis socials han de posar tots els recursos necessaris per atendre les persones que hagen de sol·licitar la Renda Valenciana d’Inclusió, ja que en els últims anys s’han deixat perdre ajudes que haurien accelerat el procés per a tot el què ho necessite”.

Puedes ver también...

El Ayuntamiento aprueba por unanimidad el Plan de Colonias Felinas de Sant Joan

La concejala de Sanidad, Julia Parra destaca el consenso logrado para aprobar un plan que …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.