El dia 23 de febrer, el Cor de Cambra Óscar Esplá va oferir un recital, sota la direcció de Gloria Bercial, amb un ventall de cançons plurilingües. La primera part amb un repertori de cançons del domini lingüístic valencià i la segona, amb una mostra de sons que abarquen des del castellà a l’asturíà, i del gal·lés a les llengües de l’Adriàtic, passant per Ucraïna.
L’Ajuntament de Mutxamel, a través de l’Agència de Promoció del Valencià, este any que commemorem les quatre dècades de la Llei d’Ús i Ensenyament de Valencià, ha programat el recital tant per mostrar el valencià com a llengua de creació artística i mitjà per a expressar el sentiments; com per a posar en comú una diversitat de llengües en un context harmònic. On queda pal·lesa la facultat de la música com a element integrador i de convivència entre les llengües i els pobles; i com la nostra llengua materna té un patrimoni cultural que pertany a totes i a tots, la parlen o no, i convida a fer-la seua, per a sentir-la també com a pròpia.
L’Ajuntament de Mutxamel inclou este concert dins de les activitats que presenta a la subvenció de la Diputació d’Alacant per al foment de la llengua i la cultura popular tradicional valenciana en la convocatoria de 2023.
“Cançons de llengua i mare” del Cor de Cambra Óscar Esplá para conmemorar el Día Internacional de la Lengua Materna
El día 23 de febrero, el Cor de Cambra Óscar Esplá ofreció un recital, bajo la dirección de Gloria Bercial, con un abanico de canciones plurilingües. La primera parte con un repertorio de canciones del dominio lingüístico valenciano y la segunda, con una muestra de sones que abarcan desde el castellano al asturiano, y del galés a las lenguas del Adriático, pasando por Ucrania.
El Ajuntament de Mutxamel, a través de la Agència de Promoció del Valencià, este año que conmemoramos las cuatro décadas de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, ha programado el recital tanto para mostrar el valenciano como lengua de creación artística y medio para expresar los sentimientos; como para poner en común una diversidad de lenguas en un contexto armónico. Donde se pone de manifiesto la facultad de la música como elemento integrador y de convivencia entre las lenguas y los pueblos; y cómo nuestra lengua materna tiene un patrimonio cultural que pertenece a todas y a todos, la hablen o no, e invita a hacerla suya, para sentirla también como propia.
El Ajuntament de Mutxamel incluye este concierto dentro de las actividades que presenta a la subvención de la Diputació d’Alacant para el fomento de la lengua y la cultura popular tradicional valenciana en la convocatoria de 2023.