domingo , 3 marzo 2024
Inicio - Sant Joan Actual - L’Hora del Planeta torna este dissabte

L’Hora del Planeta torna este dissabte

L’Ajuntament de Sant Joan a través de l’àrea del Medi Ambient, s’uneix un any més a milers de ciutats i milions de persones per celebrar l’Hora del Planeta, que tindrà lloc el dissabte 25 de març de 20.30 a 21.30h.

Sant Joan apagarà les llums dels principals edificis públics del municipi durant una hora. L’Ajuntament, la Biblioteca i la Casa de Cultura seran els que de forma simbòlica mostraran el compromís que el nostre municipi té amb la lluita contra el canvi climàtic.

El lema d’este any «El Planeta primer. Que ningú et pare» vol demostrar que el moviment pel clima és imparable en tot el planeta. Encara que l’any passat es va superar per tercer any consecutiu el rècord de temperatura global, s’estan donant passos amb la finalitat d’aconseguir canvis significatius que frenen el canvi climàtic, com la signatura de l’Acord de París pel clima, el creixement de les energies renovables o el progressiu abandonament de combustibles bruts com el carbó.

El regidor Sergio Agueitos expressa que «en només un any i mig de la nostra gestió a Sant Joan comptem amb el 100% de l’energia renovable subministrada, hem millorat els sistemes d’il·luminació del Consistori, Mercat, Casa de Cultura i Poliesportiu que ha suposat un estalvi de més de 23.000 euros i en emissions més de 48.000 kg de CO2; hem apostat per tallers per a les famílies sobre eficiència energètica, incidint especialment en el consum; hem optimitzat les factures que paga el municipi, de manera que aconseguirem un estalvi de 35.000 euros/any. A més, per al pressupost del 2017 comptarem amb una partida dedicada a la substitució de les lluminàries actuals per altres LED».

Així mateix, el responsable de Medi Ambient afirma que «esta iniciativa global reivindica precisament esta línia de treball de lluita contra el canvi climàtic en la qual seguirem aprofundint, ja que els municipis tenim la responsabilitat de ser avantguarda i un exemple per als nostres ciutadans i ciutadanes. Si no, amb quina autoritat podem demanar que s’impliquen a millorar el nostre xicotet món?».

Més de 300 pobles i ciutats de tot l’estat van participar l’any passat en este esdeveniment per cridar l’atenció sobre la importància d’actuar pel planeta, també a un nivell local. «No podem oblidar que una de les claus en la transició cap a un futur 100% renovable és mobilitzar acció i suport pel clima des dels municipis, ja que el 70% de les emissions mundials de CO2 responsables del canvi climàtic es generen a les ciutats, i la seua petjada sobre la naturalesa no deixa de créixer» assegura Agueitos.

Des del consistori s’anima a les veïnes i veïns del municipi a participar en l’Hora del Planeta.

Puedes ver también...

Aleman requiere la implantación de La Casa de la Familia y pide explicaciones por el estado de abandono de los parques y jardines

Durante el Pleno celebrado con fecha 31 de enero del presente año en el Ayuntamiento …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *