El museu etnològic que mai va arribar… Ni arribarà

S’entesten els governs, que fins ara ha tingut Mutxamel, a intentar definir quin model de ciutat podem desenvolupar, després de tenir l’oportunitat durant 35 anys per fer-ho.

¿Arribem tard? Possiblement sí, però sempre ens queda actuar amb rapidesa i els assegure que amb l’actual govern del PP la possibilitat es redueix a un no.

Fa poques dates hem tingut l’oportunitat de recollir testimoni gràfic de la gran quantitat d’aparells i màquines que, al seu moment, persones varen donar i aquest ajuntament va recollir, amb l’encertada intenció de projectar el primer i únic museu etnològic a la comarca, amb els avantatges que això hagués suposat per al nostre poble.

¿Quin ha estat el problema? Tots aquests objectes que en un moment varen poder estar en un estat de restauració acceptable, porten algun temps a la intempèrie.

Esperant algun projecte per albergar tot aquest material, que ha format part de la historia recent d’aquest municipi i per extensió de tota l’Horta d’Alacant.

És per això que parlava al començ que model de poble tenim i quin model de poble volem oferir. Un cop més un projecte de gran interès queda aparcat per falta d’iniciativa i gestió, de l’actual equip de govern.

Una altra oportunitat perduda per fer de Mutxamel un referent comarcal a la mostra del que va ser l’horta d’Alacant.

Tenim un sistema de reg, encara a dia d’avui, que no existeix a tota Europa i m’atreviria a dir que al Món. Pantà de tibi (S. XVI), Assuts, en risc de conservació, Pantanet (S. XIX), Casa del Pantanet (possible Centre d’Interpretació) i sistema de sèquies (S XIII), en ús, en ple segle XXI, ¿no serem capaços de posar en valor tot aquest patrimoni i apostar pel turisme que sempre ens entestem a oferir? Encara que semble estrany, crec que no, amb aquest govern del PP.

¿Que pot oferir Mutxamel? Comptem amb les possibilitats del sistema de reg i etnològic esmentat, festes referent a la comarca, productes del sector alimentari diferenciats, gran quantitat i qualitat en instal·lacions geriàtriques, instal·lacions esportives que poden oferir una oferta més àmplia i atractiva, edificis i jardins de gran interès …

Des de Compromís considerem que tot aquest potencial hauria de ser objecte d’estudi per generar un projecte que revertixca en els ciutadans, no molt ben tractats pels governs del PSOE i PP que durant tants anys han governat en Mutxamel.

 

 

Lluís Miquel Pastor i Gosàlbez.

Puedes ver también...

ARIADNA ARROYO, GIMNASTA DEL CLUB GIMNASIA RÍTMICA MUTXAMEL, CLASIFICADA PARA EL CAMPEONATO NACIONAL BASE

El pasado 9 de marzo, se celebró en el polideportivo de Ontinyent, la Fase Autonómica …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.